AdSenseBanner

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση αφίξεων από το εξωτερικό


Μείωση 5,3% σημείωσαν το α' τρίμηνο εφέτος, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, οι αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό. Αυτό προκύπτει από τη δειγματοληπτική έρευνα συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος, που πραγματοποιείται στους συνοριακούς σταθμούς (αεροδρόμια, λιμάνια, οδικά και σιδηροδρομικά συνοριακά σημεία) της χώρας, σε συνεργασία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Ειδικότερα, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο της τουριστικής αγοράς (85%), παρουσίασαν μείωση 5,1%, ενώ τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν αύξηση 2,2%. Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των αφίξεων κατά χώρα προέλευσης μη κατοίκων, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατά το α΄ τρίμηνο 2010, κατέχουν οι λοιπές χώρες της Ευρώπης (13,7%) και ακολουθούν η Κύπρος (11,4%), η Γερμανία (11%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (6,1%).

Σχετική μείωση των αφίξεων παρατηρείται από τη Γερμανία (8,2%), το Ηνωμένο Βασίλειο (16,3%) και τη Γαλλία (15,1%) και σημαντική από τις λοιπές χώρες της Ευρώπης (23,8%), ενώ σημαντική αύξηση εμφανίζουν οι αφίξεις από Κύπρο (98,1%), από Αλβανία (35,8%) και από Σκανδιναβικές χώρες. Παράλληλα, από την ανάλυση των στοιχείων κατά μέσο μεταφοράς και σταθμό εισόδου, παρατηρείται ότι το αεροδρόμιο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης είναι το "Ελευθέριος Βενιζέλος" (40,3%) και ακολουθεί αυτό της Θεσσαλονίκης (7,5%).

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails