AdSenseBanner

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Γεγονός η μείωση των κρουαζιερόπλοιων!


Εντείνουν οι τουριστικοί πράκτορες της περιοχής μας, τις προσπάθειες τους για την αύξηση των προσεγγίσεων των κρουαζιερόπλοιων, στο λιμάνι της Ρόδου. Η μείωση συγκεκριμένα 20% που προβλέπεται για φέτος, έχει προβληματίσει όσους ασχολούνται με το θαλάσσιο τουρισμό, που "το φυσάνε και δεν κρυώνει"!
Η μείωση των αφίξεων τουριστών που έρχονται με τα κρουαζιερόπλοια στο νησί μας, θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την αγορά και θα γίνει αιτία για τη μείωση του τζίρου που κάνουν οι επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλεως, στη Μεσαιωνική Πόλη και στη Λίνδο.

Για να αλλάξει η κατάσταση και κυρίως για να επανέλθουν στη Ρόδο οι μεγάλες εταιρείες κρουαζιεροπλοίων, γίνονται διαβουλεύσεις από τους τουριστικούς πράκτορες που ασχολούνται με το θαλάσσιο τουρισμό. Τα αποτελέσματα των επαφών που έχουν γίνει όμως δεν θα φανούν φέτος αλλά από το καλοκαίρι του 2011, με τα νέα προγράμματα των προσεγγίσεων. Ισχυρό όπλο στις διαπραγματεύσεις αποτελεί η βελτίωση των λιμενικών υποδομών του νησιού μας και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, που εφαρμόζονται στο εμπορικό λιμάνι και την Ακαντιά, στα πλαίσια των διεθνών κανονισμών.

«Είναι γεγονός ότι θα έχουμε μείωση στις προσεγγίσεις των πλοίων και στις αφίξεις των τουριστών η οποία θέλω να πιστεύω πως δεν θα ξεπεράσει το 20%» είπε ο κ. Χατζημιχάλης εξηγώντας πως το πρόβλημα φέτος δημιούργησε η οικονομική κρίση. Εξαιτίας της κάποιες εταιρίες όπως η MSC, διέκοψαν τις προσεγγίσεις τους στη Ρόδο και επέλεξαν άλλους προορισμούς. Ακόμη άλλες μεγάλες εταιρείες όπως η Costa και η "Luis Cruises" μείωσαν τις προσεγγίσεις στο νησί μας γιατί δεν υπάρχουν κρατήσεις.
Παρόλα αυτα τα δυσοίωνα στοιχεία ο κ. Τσαμπίκος Χατζημιχάλης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η κατάσταση θα αλλάξει και τα κενά που τώρα υπάρχουν θα καλυφθούν.

«Πιστεύω πως θα καλυφθεί το κενό με νέες προσεγγίσεις που είναι στα σκαριά» ανέφερε ο κ. Χατζημιχάλης.

Οπως φαίνεται προγραμματίζεται από το επόμενο έτος, να έρθουν στη Ρόδο πλοία, που θα ανήκουν σε εταιρείες που δεν έχουν δραστηριοποιηθεί έντονα στην περιοχή της Μεσογείου.

Ελπίδες για μερική έστω τόνωση της τοπικής αγοράς δημιούργησε και η είδηση για την έναρξη των προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που αφορούν το θαλάσσιο τουρισμό. Στα προγράμματα αυτά, έχει περιληφθεί και η Ρόδος. Οπως έχει γράψει ήδη η "δ" οι κρουαζιέρες θα είναι πενθήμερες και θα αφορούν 6.424 δικαιούχους. Οι κρουζιέρες θα γίνουν στο διάστημα από τις 20 Μαΐου μέχρι τις 6 Ιουνίου. Οι κρουαζιέρες θα πραγματοποιηθούν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 20 και 24 Μαΐου με κατεύθυνση τα νησιά Τήνο ή Σύρο -Μύκονο -Κω -Σάμο -Λέσβο και από το λιμάνι του Πειραιά στις 29 Μαΐου και 2 Ιουνίου με κατεύθυνση τα νησιά Ρόδο -Κω -Σάμο -Τήνο ή Σύρο -Μύκονο.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι κρουαζιέρες αυτές πραγματοποιούνται από τα πλοία που διαθέτει η ΑΝΕΚ. Υπολογίζεται πως ήρθαν στη Ρόδο με το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" περισσότερα από 5000 άτομα.

πηγή: dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails