AdSenseBanner

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού: Δημιουργία του μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδί



Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού συνεργάζεται στενά με το ΥΠΕΚΑ και με τον Οργανισμό Αθήνας για τη δημιουργία του μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδί και, μέσω της Εταιρείας Ολυμπιακών Ακινήτων την οποία εποπτεύει, θα πράξει κάθε τι δυνατό για την προώθηση της υλοποίησης του. Αυτό επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωση του με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα του σημερινού τύπου και επισημαίνει μέσω της συνεργασίας αυτής, αναζητάτε κατάλληλος χώρος για τη δημιουργία περιπτέρου πληροφόρησης και για τη στέγαση του φορέα που θα αναλάβει την υλοποίηση του πάρκου.

Εχει επίσης συμφωνηθεί ότι οι ελεύθεροι χώροι που υπάγονται στη διαχείριση των Ολυμπιακών Ακινήτων θα διατίθενται για την υλοποίηση των μελετών διαμόρφωσης του πάρκου, όπως των ποδηλατοδρόμων, των χώρων πρασίνου κοκ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής έχει επίσης καταστεί σαφές ότι η εγκατάσταση του θεάτρου Μπάντμιντον λειτουργεί βάσει σύμβασης εκμίσθωσης που έχει συνάψει η «ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ» μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό, τους όρους της οποίας οφείλει να σεβαστεί. Όπως είναι αυτονόητο, μονομερής παραβίαση των όρων της σύμβασης εκ μέρους των Ολυμπιακών Ακινήτων θα είχε ενδεχομένως σημαντικό οικονομικό κόστος για το ελληνικό δημόσιο και σαφώς δεν περιλαμβάνεται στους στόχους της εταιρείας.

Επομένως, η τύχη της εγκατάστασης του θεάτρου θα κριθεί μετά τη λήξη της σύμβασης. Τέλος, τα Ολυμπιακά Ακίνητα ήδη συνεισφέρουν στη συντήρηση του πρασίνου της έκτασης, που διαχειρίζονται, και στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, θα συμβάλλουν στο κόστος της συντήρησης και λειτουργίας του πάρκου μέσω των εσόδων τους από την εν λόγω σύμβαση μισθώσεως.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails