AdSenseBanner

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Ταξίδι στην Ελαφόνησο Λακωνίας! Στη μαγευτική παραλία του Σίμου...


Η Ελαφόνησος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου. Οι οικισμοί του νησιού συγκροτούν την Κοινότητα Ελαφονήσου.

Ο πληθυσμός του νησιού, που είναι μια δύο εκατοντάδες κάτοικοι τον χειμώνα, το καλοκαίρι σχεδόν διπλασιάζεται. Το νησί είναι πόλος έλξης τουριστών με κορύφωση τον μήνα Αύγουστο.

Η Ελαφόνησος διέθετε έναν από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους στην Ελλάδα με σκάφη παράκτιας αλιείας. Τα περισσότερα από αυτά είναι τρεχαντήρια.

Έχει έκταση 19 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελεί την Κοινότητα Ελαφονήσου, του νομού Λακωνίας. Πιό συγκεκριμένα το κοινοτικό διαμέρισμα Ελαφονήσου αποτελείται από το χωριό Ελαφόνησος και τους οικισμούς Καπάρι, Κάτω Νησί, Λεύκη και την Πούντα. Κατά την απογραφή του 2001 η κοινότητα είχε συνολικά 745 κατοίκους, από τους οποίους 625 κατοικούσαν στο χωριό Ελαφόνησος και στους οικισμούς οι υπόλοιποι ως εξής: 6 στο Καπάρι, 66 στο Κάτω Νησί, 35 στην Λεύκη και 13 στην Πούντα.

Η Ελαφόνησος ανήκει στον Νομό Λακωνίας, ανατολικά βρίσκεται η Νεάπολη, έδρα του Δήμου Βοιών που μαζί με τα υπόλοιπα χωριά στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου αποτελούν τα Βάτικα.

Στα νότια βρίσκονται τα Κύθηρα (Τσιρίγο).

Διαμονή στην Ελαφόνησο: 9 Muses Ξενοδοχείο

Το ξενοδοχείο μας είναι 2 αστέρων (C κατηγορία), διαθέτει οκτώ (8) πολυτελή διαμερίσματα (studios) με όλα τα comfort καθώς και πισίνα για μια γρήγορη βουτιά πριν ή μετά την παραλία.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στον οικισμό της Ελαφονήσου και οι παραλίες, Σίμος και Νησιά Παναγιάς είναι σε κοντινή απόσταση, περίπου 4 χλμ εκατέρωθεν. Ακόμα πιο κοντά είναι το όμορφο και γραφικό λιμανάκι, η αγορά και η παραλία Κοντογόνι .


Από την Ελαφόνησο μπορείτε να πάτε στην Νεάπολη Λακωνίας και από εκεί να ξεκινήσετε για μια ημερήσια εκδρομή για τα Κύθηρα ή την Μονεμβασία.

Επικοινωνία:
Τηλ.: 27340.61345
Fax : 27340.61346
Αθήνα : 210.7522370
site: http://www.hotelhellas.gr/
email: muses@hotelhellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails