AdSenseBanner

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Αύξηση του λεγόμενου "οδοντικού τουρισμού" στις βουλγαρικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας

Ημέρες ξεκούρασης με… οδοντιατρικές εργασίες συνδυάζουν πολίτες από το εξωτερικό, κυρίως από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, σε θέρετρα της Μαύρης Θάλασσας, λόγω των χαμηλότερων τιμών, που πληρώνουν για τις οδοντιατρικές θεραπείες.

Οι οδοντίατροι - σύμφωνα με τα στοιχεία της 'Ενωσης Οδοντικού Τουρισμού της Βουλγαρίας - στις πόλεις Σαντάσκι και Πέτριτς αναφέρουν μαζική εισροή Ελλήνων πολιτών, που προτιμούν να μεταβούν στη Βουλγαρία για οδοντιατρική θεραπεία, διότι η ποιότητα των υπηρεσιών είναι εξίσου καλή με των Ελλήνων οδοντιάτρων και οι τιμές είναι πολύ πιο χαμηλές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 'Ενωσης, που ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, Βέντισλαβ Στόεφ, ο λεγόμενος "οδοντικός τουρισμός" παρουσιάζει αυξητική τάση. Οι 'Ελληνες και οι Βρετανοί που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε οικονομικά "βάρη", που προκύπτουν από τις οδοντιατρικές εργασίες στις χώρες τους, "καταφεύγουν" σε Βούλγαρους οδοντίατρους.

Για τους Βρετανούς, ο κ. Στόεφ είπε πως, με βάση τα στοιχεία της 'Ενωσης, 35.000 Βρετανοί ταξιδεύουν, κάθε χρόνο, στο εξωτερικό για οδοντικές θεραπείες και περίπου 60.000 Βρετανοί αναζητούν, μέσω του διαδικτύου, πληροφορίες για τους οδοντιάτρους στο εξωτερικό.Ενα σημαντικό μερίδιο όσων επιλέξουν το εξωτερικό για οδοντιατρική θεραπεία κατέχει η Βουλγαρία, σύμφωνα με τον κ. Στόεφ.

"Η παγκόσμια οικονομική κρίση αύξησε τη ζήτηση (από τους καταναλωτές) για χαμηλότερες τιμές, τις οποίες οι οδοντίατροι στην ανατολική Ευρώπη και τη Βουλγαρία προσφέρουν" ανέφερε ο κ. Στόεφ.

Ο ίδιος διατύπωσε την εκτίμηση πως η παγκόσμια οικονομική κρίση προσφέρει νέες ευκαιρίες στη Βουλγαρία για την ανάπτυξη του "οδοντικού τουρισμού", ο οποίος "μετρά" 20 χρόνια ιστορίας στη χώρα.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails