AdSenseBanner

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

IATA: Απαραίτητες οι συγχωνεύσεις αεροπορικών εταιρειών

Απαραίτητες κρίνει ο επικεφαλής της International Air Transport Association (IATA) τις συγχωνεύσεις των αεροπορικών εταιρειών, καθώς μέσω αυτών μειώνεται το κόστος και βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα σε μια βιομηχανία η οποία παρουσίασε φέτος συνολικές ζημιές 2,8 δισ. δολαρίων.

«Οι συγχωνεύσεις των εταιρειών είναι αναγκαίες. Καμία άλλη βιομηχανία δεν είναι τόσο κατακερματισμένη, με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε τις ενοποιήσεις για να πετύχουμε μεγαλύτερη αποδοτικότητα», δήλωσε ο Giovanni Bisignani, γενικός διευθυντής της IATA, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Παράλληλα, ζήτησε τη στήριξη των ρυθμιστικών αρχών σε ότι αφορά τις συγχώνευσεις εκτός συνόρων, εξηγώντας ότι τα διαφορετικά νομικά πλαίσια δυσχεραίνουν την ενοποίηση της παγκόσμιας βιομηχανίας και φέρνοντας ως παράδειγμα περιπτώσεις αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών.

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή συγχώνευση των United Airlines και US Airways, απάντησε πως δεν θα σχολιάσει μεμονωμένες συμφωνίες.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία της ΙΑΤΑ, η επιβατική ζήτηση το Φεβρουάριο του 2010 αυξήθηκε κατά 9,5%, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails