AdSenseBanner

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Η σημαντικότερη ημέρα για την Ελληνική συμμετοχή στην έκθεση Shanghai World Expo 2010 είναι η 19η Ιουνίου, ημέρα της Ελλάδος, την οποίαν θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπως τόνισαν η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη και η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου.

Η κ. Γκερέκου πρόσθεσε επίσης ότι αυτή η ημέρα θα είναι η κομβική για όλη την παρουσία μας στη Σαγκάη, αφού κατά τη διάρκειά της θα εκτυλιχθούν τα περισσότερα δρώμενα και εκδηλώσεις που θα οργανωθούν από το αρμόδιο υπουργείο.

Η όλη παρουσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δομείται σε τέσσερα επίπεδα:

α) Στις δύο μεγάλες εκθέσεις που προβάλλουν τον Πολιτισμό μας και τον Τουρισμό μας,

β) Στα πολιτιστικά δρώμενα που τις πλαισιώνουν και κορυφώνονται κατά την ημέρα της Ελλάδας, τη 19η Ιουνίου, αλλά και κατά την ημέρα της Ευρώπης, την 9η Μαΐου

γ) Στη συμμετοχή μας σε δύο πολύ σημαντικά Συνέδρια: α) στο Συνέδριο για τη Ιατρική, τα ιαματικά βότανα και τον Ιπποκράτη, με συμμετοχή ελλήνων και κινέζων επιστημόνων, και β) στο Συνέδριο που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον Βιώσιμο Τουρισμό. Επίσης, οργανώνουμε ένα πολύ σημαντικό Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό. Το θέμα του Συνεδρίου αυτού θα είναι: "Αειφόρος Τουρισμός και Αστική Αναζωογόνηση: ο δρόμος για την ανάπτυξη" ("Sustainable Tourism and Urban Regeneration: the way to growth").

δ) Στη συμμετοχή μας στις δράσεις της Ε.Ε. στη Σαγκάη, όπου προβάλλουμε την Ελλάδα, το Ιόνιο και το Αιγαίο, ως Πύλη της Ευρώπης.

Η ελληνική παρουσία στην EXPO 2010, όπως είπε η κα Γκερέκου, θα αποτελέσει μια καλή αρχή για την καθιέρωση της Ελλάδας ως υπολογίσιμου τουριστικού προορισμού στην Κίνα καθώς έχουν ήδη δρομολογηθεί οι ενέργειες για την απλοποίηση και διευκόλυνση της χορήγησης βίζας από σε Κινέζους πολίτες, με στόχο την καθιέρωση ενός μόνιμου τουριστικό ρεύμα από την Κίνα.

Δηλώσεις Λ. Κατσέλη

Μειωμένος σε ποσοστό 40% θα είναι ελληνικός προϋπολογισμός για την έκθεση της Σανγκάης Shanghai World Expo 2010, όπως δήλωσε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Λούκα Κατσέλη από το βήμα της σημερινής εκδήλωσης για την παρουσία της Ελλάδας στη διεθνή αυτή έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί από την 1η Μαΐου έως τις 31 Οκτωβρίου το 2010.

Οπως τόνισε η υπουργός, τα κονδύλια που είχε προγραμματίσει η προηγούμενη κυβέρνηση για την παρουσία της Ελλάδας ανέρχονταν στα 12 εκατ. ευρώ, ενώ με την παρουσία της νέας οικονομικής ηγεσίας αυτά το ποσά θα κυμανθούν σε λιγότερα από 7 εκατ. ευρώ και χωρίς να επηρεαστεί στο ελάχιστο η ποιότητα της ελληνικής παρουσίας.

"Η αξιοποίηση τέτοιων ευκαιριών παγκόσμιας εμβέλειας για την αναπτυξιακή στόχευση της χώρας και την προβολή της χώρας στο παγκόσμιο στερέωμα είναι στόχος μας", τόνισε η υπουργός και υπογράμμισε ότι πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μη αξιοποίησης ανάλογων ευκαιριών.

Η χώρα μας στο πλαίσιο της WORLD EXPO έχει προγραμματίσει δράσεις σε 3 άξονες :

Α) Δράσεις οικονομικού χαρακτήρα με έμφαση στην προβολή επενδυτικών ευκαιριών και εξαγώγιμων προϊόντων και υπηρεσιών.Κύριο μέλημά μας, ιδιαίτερα για την Κίνα, αποτελεί η ανάπτυξη συνεργασιών στο εμπόριο στον τομέα της τεχνολογίας και της πράσινης ενέργειας καθώς και οι επενδύσεις που εστιάζονται σε τομείς κλειδιά όπως η καινοτόμος επιχειρηματικότητα, η βιοτεχνολογία, ICT, οι αστικές αναπλάσεις και τα μεγάλα έργα υποδομής.

Β) Στην ανάδειξη της Ναυτιλίας μας ως μοχλό και επιστέγαση της δυναμικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - Κίνας , την επέκταση σε δράσεις που γεφυρώνουν την επιχειρηματικότητα με την τεχνογνωσία , τις υποδομές με την καινοτομία , την Ασία με την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γ) Σε δράσεις πολιτισμού και τουριστικής ανάπτυξης. Πολιτιστικές μας δράσεις θα αναδειχθούν ιδιαίτερα κατά την εβδομάδα 13 έως 20 Ιουνίου- καθώς η 19η Ιουνίου 2010, έχει οριστεί ως η εθνική μας ημέρα, η Ημέρα της Ελλάδας.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails