AdSenseBanner

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ισχυρό Υπουργείο Τουρισμού με ενισχυμένες αρμοδιότητες

Ισχυρό Υπουργείο Τουρισμού με ενισχυμένες αρμοδιότητες ζήτησε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Νίκος Αγγελόπουλος από τον Πρωθυπουργό κατά την 18η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ κάνοντας παράλληλα έκκληση να περιλάβει τον τουρισμό στο πλαίσιο των αναγκαίων ανατροπών που επιχειρεί. Ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων με τον τουρισμό Υπουργείων δεν είναι δυνατό να είναι αποτελεσματικός, παρά μόνο όταν γίνεται απευθείας από το γραφείο του Πρωθυπουργού, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Η έλλειψη κατανόησης της σημασίας του τουρισμού σε κυβερνητικό επίπεδο γίνεται αντιληπτή, για παράδειγμα τόσο από την απουσία διαλόγου για τη διαμόρφωση του νέου Χωροταξικού για τον τουρισμό, όσο και από τις αυξήσεις σε διάφορους φόρους που τελικά θα οδηγήσουν σε μειωμένα έσοδα για το Δημόσιο. Η σχέση κόστους – απόδοσης στην τουριστική οικονομία θα μπορούσε να αποβεί θετική για την Πολιτεία, ενώ αντίθετα κάποιοι πρόσκαιροι περιορισμοί δαπανών (π.χ. λειτουργικές δαπάνες Προξενείων, τομέας προβολής) τελικά θα καταλήξουν σε μείωση της ζήτησης για τον ελληνικό τουρισμό και μείωση εσόδων μεγαλύτερη από την όποια οικονομία επιτευχθεί.

Η μετεξέλιξη του ΕΟΤ σε Οργανισμό Επικοινωνίας και Προβολής του Ελληνικού Τουρισμού, η αποκατάσταση του κύρους και του brand name της Ελλάδας στο εξωτερικό σε συνδυασμό με τον νέο Επενδυτικό Νόμο, ο οποίος θα πρέπει να λειτουργήσει ως αναπτυξιακό εργαλείο με στόχο την περιφερειακή ανάπτυξη, είναι τα βασικά συστατικά στοιχεία του μίγματος τουριστικής πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ο τουρισμός, σημείωσε ο κ. Αγγελόπουλος συντάσσεται με τον στόχο της πράσινης ανάπτυξης, όμως όπως τόνισε το «πράσινη» είναι ο επιθετικός προσδιορισμός που χωρίς το ουσιαστικό «ανάπτυξη» είναι κενό περιεχομένου.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Αγγελόπουλος, είπε ότι η Πολιτεία από την πλευρά της οφείλει να κάνει όλες τις αναγκαίες και επείγουσες αλλαγές και ενέργειες για να γίνει το τουριστικό μας προϊόν ανταγωνιστικό και ελκυστικό με τη βεβαιότητα ότι η –οποιαδήποτε- δημόσια θυσία θα επιστρέψει στα οικονομικά μας σύντομα και στο πολλαπλάσιο

πηγή: sete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails