AdSenseBanner

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Λάρισα-Προβολή του νομού Λάρισας στη διεθνή τουριστική Έκθεση του Βουκουρεστίου

Με στόχο την προσέλκυση τουρισμού από τη Ρουμανία, η Νομαρχία Λάρισας συμμετείχε και φέτος στη μεγάλη διεθνή τουριστική Έκθεση του Βουκουρεστίου, «Rom-Expo», σε συνεργασία με τη Νομαρχία Πιερίας, δεδομένου ότι η ρουμανική αγορά επιλέγει ως ενιαίο χώρο τα παράλια των δυο νομών.

Παρόντες στα περίπτερα οι δυο νομάρχες, Λάρισας και Πιερίας κκ. Λουκάς Κατσαρός και Γ. Παπαστεργίου, είχαν επαφές με παράγοντες της ρουμανικής αγοράς και τους έλληνες διευθύνοντες του ΕΟΤ προκειμένου να προωθήσουν το σόχο της προσέλκυσης ρουμάνων τουριστών.

Παρά την οικονομική κρίση, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης τουριστικού ρεύματος και οι δυο Νομαρχίες δεσμεύθηκαν να διευκολύνουν με κάθε τρόπο την προοπτική αυτή.

Η Νομαρχία Λάρισας, όπως είναι γνωστό, συμμετέχει στις τουριστικές εκθέσεις που γίνονται κάθε χρόνο στη γειτονική χώρα προσβλέποντας ιδιαίτερα στην προσέλκυση νέων τουριστών από τα Βαλκάνια. Γεγονός που έχει αποδώσει αφού τα τελευταία καλοκαίρια έχει παρατηρηθεί σημαντική κίνηση βαλκάνιων τουριστών στην περιοχή.

Η Νομαρχία Λάρισας ευελπιστεί με τη συνεχή βελτίωση των υποδομών η αγορά της Ρουμανίας να αποτελέσει σημαντική δεξαμενή υποδοχής ρεύματος νέων επισκεπτών.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ η Νομαρχία Λάρισας με δικό της σταντ πρόβαλε το Νομό Λάρισας μοιράζοντας έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον Όλυμπο και στις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη η ορειβασία, αλλά και στα παράλια του Νομού Λάρισας, η συμμετοχή της Νομαρχίας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό που επισκέφθηκε την έκθεση.

Ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης συναντήθηκε με το διευθυντή του γραφείου του ΕΟΤ στο Βουκουρέστι κ. Νίκο Διακολιό. Στη λαρισαϊκή αποστολή συμμετείχαν επίσης η πρόεδρος της Ν.Ε.Τ.Π κ. Βαρβάρα Ζαχαρακούλη και η κ. Μερόπη Φαργκάνη.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails