AdSenseBanner

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Αυτό είναι το πραγματικό ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ! (Οι ασκητες του Αθωνα)


Eρημίτες στο Αγιο Ορος με τη βοηθεία των αλυσίδων που είναι καρφωμένες στα βράχια κατεβαίνουν τη δύσβατη πλαγιά του Καρουλίων του Αθωνα. Εδω η ζωή εχει μείνει δέκάδες χρόνια πίσω.Η καθημερινότητα των ερημιτων του Αθωνα είναι ενας ΄΄γολγοθάς΄΄.

Οι ιδιοι ομως εμφανιζονται να βιώνουν κατι πολυ φυσιολογικό.Ετσι κερδίζεται η βασιλεία των ουρανών,μου ειπε ενας 70χρονος ασκητης.Τα κατουνάκια,τα καυσοκαλύβια,τα ΄΄φρικτά΄΄ Καρούλια, η Βίγλα,η Μικρά Αγία Αννη,Ο Αγιος Βασίλειος είναι οι περιοχές του εγκαταταβοιούν οι ασκητές.Καλύβια και σπηλιές είναι τα ΄΄καταφύγια΄΄ τους. Ερημίτες στα ΄΄φρικτά΄΄ Καρούλια του Αγίου Ορους.

Ειναι η ποιό απόκρυμνη περιοχή στον Άθωνα και μέσο μετακίνησης ειναι οι αλυσίδες που ειναι καρφωμένες στα βράχια και μια ξυλινη σκάλα που βλέπεται στη φωτό.Αφιερωμένοι ολοκληρωτικά στον ύψιστο.Η σκλήρη ασκηση ειναι τρόπος ζωής.Μια επιλογή που κυρίως απαιτεί άπειρη πίστη και αγαπή στον τριαδικό θεό μας.Ο ασκητής δεξιά εγκαταβοιεί σε σπήλαιο(η φωτο ειναι πρόσφατη)

πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Ας παραδειγματίζονται, ο ηγούμενος Εφραίμ της Ι. Μ. Βατοπαιδίου και οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι. Καιρός να ροβολήσουν κατά Αγία Άννα μεριά και να γευτούν τις ανέσεις των εκεί σκητών, για να δουν τι εστί πραγματική ασκητική ζωή. Μη ξεχαστούν όμως και πάρουν τα καλούδια της σύγχρονης τεχνολογίας μαζί τους γιατί οι κανόνες της μονής της Αγίας Άννης είναι πολύ αυστηροί, που σημαίνει ότι οι παραβάτες θα ανεβοκατεβαίνουν την κακοτράχαλη πλαγιά των Καρουλίων φέροντες στην πλάτη τους δυο σκήτες της μονής, μέχρι να ομολογήσουν να ανομήματα τους στην Ι. Μ. Βατοπαιδίου. Θ' αντέξουν όμως οι Άγιοι σκήτες την παρουσία τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails