AdSenseBanner

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Xenodoxia.blogspot.com : Μας συζητάν δίχως γιατί και όχι άδικα.....


Θυμηθήκαμε το απίστευτο τραγούδι του Δ.Μητροπάνου 'Τα Λαδάδικα' αναφορικά με το τίτλο του άρθρου μας γιατί νομίζουμε ταιριάζει απόλυτα με το τι συμβαίνει αυτή την στιγμή με το xenodoxia.blogspot.com.

Το xenodoxia.blogspot.com στο 3ο μήνα λειτουργίας του το συζητάνε στους κύκλους του Τουρισμού δίχως γιατί και όχι άδικα αφού έχει καθιερωθεί ως η online τουριστική ενημέρωση για όλους τους ανθρώπους του τουρισμού και όχι μόνο.  Δεχόμαστε καθημερινά ερωτήσεις από επισκέπτες αναφορικά με προορισμούς στην Ελλάδα και ξενοδοχεία.

Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά και μιλάνε από μόνα τους. Μέσα σε 3 μήνες περισσότερες από 1.000 δημοσιεύσεις και αναδημοσιεύσεις, σε καθημερινή βάση περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες και πάνω από 3.000 page views. Το Group μας στο Facebook φτάνει τους 5.500 fans ενώ τα emails που δεχόμαστε καθημερινά είναι δεκάδες πλέον!

Στα στέκια του υπουργείου πολιτισμού και τουρισμού, στο σύνδεσμο Ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, σε συνέδρια και σε κατά τόπους συναντήσεις το xenodoxia.blogspot.com αποτελεί ένα από τα θέματα της κουβέντας στα πηγαδάκια των ανθρώπων του τουρισμού.

Βασικό ερώτημα αποτελεί ποιοι είμαστε;

Είναι απλό είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την Ελλάδα, αγαπάμε τον τουρισμό και κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε την βαριά βιομηχανία της Ελλάδας.

Ενδεικτικα να αναφέρουμε ότι έχουμε δημιουργήσει το page Greece 2010: KALIMERA (σε συνεργασία με  ανθρώπους του Τουρσιμού που γνωρίζουν το τουριστικό προϊόν όσο λίγοι αλλά δυστυχώς δεν έχουν αξιοποιηθεί από την Χώρα μας σε αυτή την πολύ δύσκολη φάση) με περισσότερους από 8.600 fans όταν επίσημα pages όπως του ΕΟΤ ή του δήμου Αθηναίων δεν ξεπερνούν ούτε τους μισούς. Εχουμε πραγματοποιήσει πολλές viral marketing ενέργειες με videos που προωθούν την Ελλάδα και σε ελάχιστες μέρες έχουν πραγματοποιηθεί χιλιάδες views (ενδεικτικό ήταν 3.200 views σε 3 ημέρες!). Προβάλλουμε σε καθημερινή βάση προορισμούς για την Ελλάδα και ξενοδοχεία που μπορούν να επισκεπτούν οι αναγνώστες μας και τέλος ακούμε τα παράπονα των ανθρώπων του τουρισμού και προσπαθούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα πχ Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αλλαγή δρομολογίου για τα Κύθηρα από την Athens Airways.

Είμαστε εδώ όχι για να ψάχνουμε αν υπάρχουν εξωγηινοι στην Ελλαδα και να τους αποδώσουμε ευθύνες, ούτε για να κατηγορούμε τη μια ή την άλλη πλευρά αλλά για να βοηθήσουμε έμπρακτα τον Ελληνικό τουρισμό.

Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση αρκεί ο τελικός σκοπός της ενέργειας να έχει να κάνει με την βελτίωση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Αποψή μας είναι ότι ο καθένας μας έχει δύναμη, αλλά μόνο όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε να αναστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για την Ελλάδα και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ.

Περιμένουμε τις δικές σας απόψεις-προτάσεις είτε μέσω του blog είτε στο email: xenodoxia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails