AdSenseBanner

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Αυστραλία- "Οι Βασιλιάδες της Μυκόνου", ταινία για την Ελλάδα του 2010.


του ανταποκριτή μας Σ. Χατζημανώλη
Συνεχίζονται οι αναφορές των αυστραλιανών μέσων ενημέρωσης στην ταινία "Οι Βασιλιάδες της Μυκόνου" (Wog Boys 2: The Kings of Mykonos). Η πρεμιέρα της κινηματογραφικής ταινίας έγινε την Παρασκευή, εν μέσω εντυπωσιακής διαφήμισης, με την οποία προβάλεται και η Μύκονος, καθώς τα γυρίσματα της έγιναν στο κοσμοπολίτικο νησί, με τη συμμετοχή γνωστών Ελληνοαυστραλών κωμικών.
Η ταινία πραγματεύεται το ταξίδι δύο Ελληνοαυστραλών, μεταναστών δεύτερης γενιάς, στη Μύκονο, προκειμένου να διεκδικήσουν μια κληρονομιά.

Σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "The Australian" με τίτλο "Ένας Αυστραλοέλληνας φέρνει δώρα", παρουσιάζει τον Ελληνοαυστραλό ηθοποιό και σεναριογράφο της ταινίας Νικ Γιαννόπουλο.

Ο κ. Γιαννόπουλος επισημαίνει - μεταξύ άλλων - ότι δυστυχώς δεν υπάρχει συμφωνία συμπαραγωγών μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας, παρόλο που "Οι Βασιλιάδες της Μυκόνου" είναι η δεύτερη αυστραλιανή ταινία που γυρίστηκε στην Ελλάδα. "Έχουμε συμφωνίες συμπαραγωγής με τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και με τον Καναδά, την Ιταλία, την Ιρλανδία, το Ισραήλ, τη Σιγκαπούρη και την Κίνα. Ρωτώ τους πολιτικούς γιατί δεν έχουμε μια τέτοια συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά δεν έχουν απάντηση. Θα έκανε τη ζωή μου πολύ πιο εύκολη και θα ωφελούσε και τις δύο χώρες", αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος.

Η ταινία θα προβληθεί και στην Ελλάδα και ο Νικ Γιαννόπουλος είναι σίγουρος ότι θα πάει καλά, καθώς οι Έλληνες, όπως λέει, δείχνουν ενδιαφέρον για τους απογόνους των μεταναστών. Επισημαίνει ότι η ταινία δεν παρουσιάζει την Ελλάδα της δεκαετίας του 1970, αλλά τη σύγχρονη Ελλάδα, αναφέροντας τα εξής: "Μέρος του χιούμορ της ταινίας είναι ότι, όταν πάω στην Ελλάδα, περιμένω να βρω ανθρώπους σαν τους ήρωες του Ζορμπά, αλλά βρίσκω, αντιθέτως, ότι όλοι μιλούν αγγλικά, όλοι ντύνονται πολύ μοντέρνα, έχει τα πιο όμορφα κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια του κόσμου και όμορφες παραλίες, και αυτή είναι η Ελλάδα που θέλω να παρουσιάσω: η Ελλάδα του 2010".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails