AdSenseBanner

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

«Ναι» στις διακοπές στην Ελλάδα από την γερμανική βουλή!


Κόντρα στο ρεύμα μείωσης των γερμανών τουριστών προς την Ελλάδα, η αρμόδια Επιτροπή της γερμανικής Βουλής έβαλε στην ημερήσια διάταξη την πορεία του ελληνικού τουρισμού αναζητώντας τρόπους ενίσχυσής του.

Σε ακρόαση της Επιτροπής Τουρισμού του Μπούντεσταγκ κλήθηκε την περασμένη Τετάρτη ο έλληνας πρεσβευτής στη Γερμανία Δημήτριος Ράλλης, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία του τουρισμού στην αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στην Ελευθεροτυπία ο κ. Ράλλης επεσήμανε σχετικά ότι οι τιμές φέτος έχουν καθηλωθεί στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα, ενώ η ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών παραμένει η υψηλότερη δυνατή.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες ακυρώσεις κρατήσεων από τη Γερμανία ο κ. Ράλλης είπε ότι προκαλούν ανησυχία και έκανε έκκληση να επικρατήσουν «νηφάλιες σκέψεις» και «αξιολόγηση της κατάστασης βάσει των πραγματικών δεδομένων».

Ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Γερμανικών Γραφείων Ταξιδίων, Χανς-Γκούσταβ Κοχ, σημείωσε ότι τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών οδήγησαν σε ακυρώσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις έφθασαν μέχρι-30%.

Ο κ. Κοχ υπογράμμισε την αναγκαιότητα να υπάρχει «συνέχεια» στην τουριστική καμπάνια της Ελλάδας, αλλά και στην εκπροσώπηση του ελληνικού τουρισμού.

«Δεν επιθυμούμε να αντικαταστήσουμε τον τουριστικό προορισμό Ελλάδα με άλλον. Θέλουμε όμως να μας λαμβάνουν σοβαρά υπόψη οι αρμόδιοι στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Αλληλεγγύη. «Ευρωπαϊκή τουριστική αλληλεγγύη» ζήτησε ο αρμόδιος για τον Τουρισμό υφυπουργός Οικονομίας Ερνστ Μπουργκμπάχερ (FDΡ) για την αντιμετώπιση της κρίσης, τονίζοντας την «καλή συνεργασία» που είχε με την ηγεσία του ελληνικού υφυπουργείου Τουρισμού.

Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο στις αρχές Μαρτίου, ο κ. Μπουργκμπάχερ είχε συνάντηση με την παραιτηθείσα στο μεταξύ υφυπουργό Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου και είχε μιλήσει με θερμά λόγια για τον ελληνικό τουρισμό σε μια περίοδο κατά την οποία το κλίμα στη Γερμανία ήταν πολύ αρνητικό για την Ελλάδα.

Καμπάνια. Από την αξιωματική αντιπολίτευση ο Χανς-Γιόαχιμ Χάκερ ζήτησε από τη γερμανική κυβέρνηση να προωθήσει μέσω του μηχανισμού της ομοσπονδιακής υπηρεσίας τύπου καμπάνια στήριξης του ελληνικού τουρισμού. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Πρασίνων και ο βουλευτής τους Μάρκους Τρέσελ, ο οποίος συμμετέχει στην Επιτροπή, είχαν εκδώσει την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωση καλώντας τους Γερμανούς να κάνουν φέτος διακοπές στην Ελλάδα.

Ο Τύπος
“Η Αθήνα χωρίς αστέρια” ήταν ο τίτλος αφιερώματος στην έγκυρη “Frankfurter Allgemeine Zeitung” την Πέμπτη 20/5/10, προτρέποντας τους αναγνώστες της σε ένα ταξίδι στην Αττική ιδίως τώρα και μάλιστα όχι μόνο λόγω των μειωμένων τιμών. Είναι δύσκολο όμως να ανατρέψει ένα δημοσίευμα την κυρίαρχη εικόνα που διαμορφώνουν οι Γερμανοί για την Ελλάδα.

Ακυρώσεις
Οι εικόνες των κινητοποιήσεων στην Ελλάδα και κυρίως η διαδήλωση με τους τρεις νεκρούς στην Αθήνα στις 5 Μαΐου προκάλεσαν μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων στην Αθήνα. “Καταγράφονται 2.000 ακυρώσεις την ημέρα” έγραψε η εφημερίδα “Die Zeit” επικαλούμενη και δηλώσεις του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργου Τσακίρη.

Πηγή : Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails