AdSenseBanner

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Αποτελέσματα επίσκεψης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη στη Ρόδο


Επίσκεψη στη Ρόδο πραγματοποίησε από το απόγευμα της Παρασκευής ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης. Συγκεκριμένα, είχε μακρά συνομιλία με τον πρόεδρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και μέλη του σωματείου, επαναλαμβάνοντας πως είναι καθοριστική η συμβολή των εργαζομένων του κλάδου για την τουριστική ανάπτυξη.

Το Σάββατο ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού είχε συναντήσεις με το Δ.Σ. του συλλόγου επιπλωμένων διαμερισμάτων, με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, τον Νομάρχη και το Δ.Σ. των ιδιοκτητών τουριστικών καταστημάτων της παλαιάς πόλης.

Στη συνέχεια ο κ. Νικητιάδης επισκέφτηκε πολλά τουριστικά καταστήματα της παλαιάς πόλης αλλά και το κρουαζιερόπλοιο NAVIGATOR που βρισκόταν στο λιμάνι της Ρόδου. Ακολούθησε το μεσημέρι γεύμα εργασίας με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα προβλήματα αλλά και οι δυνατότητες του τουρισμού στην περιοχή.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, μετά από τις παραπάνω συναντήσεις προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Δεν θα μπορούσα αμέσως μετά την ορκωμοσία μου να μην έρθω στα νησιά και να μην βρεθώ ανάμεσα στους συμπατριώτες μου. Δεν θα αναφερθώ αναλυτικώς στις πολλές συναντήσεις που πραγματοποίησα , δεδομένου ότι έγιναν κυρίως για εθιμοτυπικούς λόγους , οφείλω όμως να υπογραμμίσω την ζεστασιά και την αισιοδοξία που άφησε η συνάντηση που είχα με τον Σουηδό πλοίαρχο κ. Dahlgren Patrik στο πλοίο που επισκέφτηκα. Αφού του μετέφερα το καλωσόρισμα και του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου, του τόνισα , ότι τα λιμάνια όλης της χώρας θα έχουν πάντα ανοιχτές αγκάλες για όλα το πλοία και κρουαζιερόπλοια. Ο Σουηδός πλοίαρχος, ευχαριστώντας με, δήλωσε ότι αισθάνεται απόλυτη ασφάλεια και σιγουριά όταν βρίσκεται στην Ελλάδα υπογραμμίζοντάς μου ότι για το λόγο αυτό ξεκίνησε από τον Πειραιά χωρίς να τον απασχολήσει οτιδήποτε και έφτασε στη Ρόδο. Το μήνυμα του πλοιάρχου νομίζω ότι είναι σαφές προς όσους αποσπώντας μια εικόνα που αποτελεί την εξαίρεση των εξαιρέσεων επιδιώκουν να εμφανίσουν με διαφορετική εικόνα την πατρίδα μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails