AdSenseBanner

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ανακοινώνεται ότι, από 30 Μαΐου έως 03 Ιουνίου 2010 θα πραγματοποιηθεί το 15ο συνέδριο της Βαλκανικής Επιτροπής Στρατιωτικής Ιατρικής (ΒΕΣΙ), στο Δίον Πιερίας.


Το κύριο θέμα του συνεδρίου είναι η «Στρατιωτική Προληπτική Ιατρική», ενώ στο περιθώριο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν «Στρογγυλά Τραπέζια» με θέματα συζήτησης που θα αφορούν:
• στις νέες τάσεις στην αεροπορική και καταδυτική ιατρική
• στην πρόληψη των ψυχικών διαταραχών στις ένοπλες δυνάμεις
• στην πολιτική που ακολουθείται για την πρόληψη λοιμωδών νοσημάτων
• στον ρόλο της στρατιωτικής ιατρικής στην αντιμετώπιση μαζικών καταστροφών.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 196 αξιωματικοί υγειονομικού από τα κράτη – μέλη της ΒΕΣΙ, την Αλβανία , ο στρατιωτικός ακόλουθος της ΠΓΔΜ και ο Διευθυντής Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ του Μαυροβουνίου.

H τελετή έναρξης και λήξης θα πραγματοποιηθούν στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου – «Αλεξάνδρειο» ενώ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στο Βυζαντινό και Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης και στο Μουσείο της Βεργίνας.

Η Βαλκανική Επιτροπή Στρατιωτικής Ιατρικής ιδρύθηκε το 1995 από την: Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των χωρών μελών σε θέματα προληπτικής ιατρικής, επείγουσας χειρουργικής πολέμου, ραδιολογικού – βιολογικού – χημικού πολέμου, ψυχικής υγείας, μαζικών απωλειών υγείας και καταδυτικής ιατρικής. Πέρα από αυτό επιδιώκεται η σύσφιξη των σχέσεων και ανάπτυξη φιλικών δεσμών μεταξύ των χωρών μελών. Το 2008 εισχώρησε και η Σερβία, ενώ είναι υπό ένταξη και η Αλβανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails