AdSenseBanner

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ο γ.γ. Τουρσιμού κ. Γ. Πουσσαίος στην Υπουργική Σύνοδο για τον Τουρισμό της Μεσογείου


Ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κος Γιώργος Πουσσαίος στην Υπουργική Σύνοδο για τον Τουρισμό της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

Την προστασία της ποιότητας του περιβάλλοντος της Μεσογείου για το μέλλον του τουρισμού της περιοχής, αλλά και για αυτήν καθεαυτή την ποιότητα των λαών που την κατοικούν, ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Πουσσαίος στην διάρκεια της Υπουργικής Συνόδου για τον Τουρισμό της Ένωσης για τη Μεσόγειο (ΕτΜ) που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.

Ό κος Πουσσαίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη λήψη προληπτικών μέτρων και όχι κατασταλτικών για την προστασία του περιβάλλοντος, προκειμένου να αποφευχθούν οι οικολογικές καταστροφές, όπως είναι τα ατυχήματα πετρελαιοφόρων που συνδέονται με τη διαρροή μεγάλης ποσότητας πετρελαίου με εξαιρετικά δύσκολα και μη αναστρέψιμα αποτελέσματα. Επίσης, ο κ. Πουσσαίος υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας στα πλαίσια του ευρωμεσογειακού διαλόγου για την προώθηση ειδικών πολιτικών για τα νησιά της Μεσογείου. Υποστήριξε ότι τα νησιά έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά και ιδιαίτερες περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες αναφέροντας ενδεικτικά τα προβλήματα που παρουσιάζονται από την αυξημένη επισκεψιμότητα στα νησιά, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε θέματα προσβασιμότητας.

Οι προτάσεις αυτές θεωρήθηκαν ως ιδιαίτερα θετικές από τους συμμετέχοντες στη Σύνοδο και συμπεριλήφθηκαν στο κείμενο της Διακήρυξης που θα έρθει για συζήτηση στα μέλη.

Η Ένωση για τη Μεσόγειο αποτελεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο της ευρωμεσογειακής συνεργασίας που υιοθετήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής των Παρισίων τον Ιούλιο του 2008 κατόπιν πρωτοβουλίας του Γάλλου Προέδρου, Σαρκοζί, με τη συμμετοχή των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. και των 16 παράκτιων χωρών της Μεσογείου. Η Ελλάδα έχει στηρίξει εξ αρχής αυτή την πρωτοβουλία και έχει εκφράσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενδυνάμωση της μέσα από τις ευρωμεσογειακές σχέσεις των χωρών.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails