AdSenseBanner

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Eπιθυμία των Ουκρανών να επισκεφθούν την Ελλάδα και να ανακαλύψουν τα νησιά μας


Την επιθυμία των Ουκρανών να επισκεφθούν την Ελλάδα και να ανακαλύψουν τα νησιά μας, μετέφεραν στον νομάρχη Δωδεκανήσου δημοσιογράφοι από το Κίεβο, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν χθες το μεσημέρι και συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης στον τηλεοπτικό σταθμό “WINGS”, εξειδικευμένο σε θέματα τουρισμού.

Γενική είναι η εκτίμηση, ότι διαπιστώνεται μεγάλος βαθμός «κόπωσης» σε σχέση με προορισμούς, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, χώρες που απορροφούν το συντριπτικό ποσοστό προτίμησης των Ουκρανών, που τώρα αναζητούν άλλες χώρες για τις διακοπές τους.

«Τώρα είναι η ώρα της Ελλάδας και των νησιών της» ειπώθηκε χαρακτηριστικά, με τους δημοσιογράφους να ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού μας.

Ο νομάρχης περιέγραψε τις δράσεις που αναλαμβάνονται για «άνοιγμα» σε νέες αγορές, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη Ρωσία, όπου η «υποδοχή» της Ρόδου και της Δωδεκανήσου συνολικά είναι ιδιαίτερα θερμή, και ήδη διαφαίνεται αισθητή κινητικότητα και αυξήσεις στις αυξήσεις επισκεπτών.

«Αυτό μπορεί να γίνει και με την Ουκρανία, με μεθοδική δουλειά και καλό σχεδιασμό» πρόσθεσε ο κ. Μαχαιρίδης.

Το περιβάλλον, η ιστορία, ο πολιτισμός και ο θρησκευτικός τουρισμός, είναι μερικά από τα στοιχεία που καθιστούν τα νησιά μας ελκυστικά στην Ουκρανική αγορά, τονίστηκε από τον κ. Μαχαιρίδη, όπως και από το μέλος του Δ.Σ. του ΔΟΤ Σωτήρη Παμπάκα, ο οποίος μίλησε και αυτός στον τηλεοπτικό σταθμό “WINGS”.

«Η Ρόδος και τα άλλα νησιά είναι σαν το σπίτι μας, ανοιχτά για να φιλοξενήσουμε τους φίλους Ουκρανούς», ήταν η πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Παμπάκας, σημειώνοντας και αυτός τους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες.

Τέλος, συμφωνήθηκε να οργανωθεί αποστολή τοπικών παραγόντων στην Ουκρανία, όπου τα ΜΜΕ της χώρας θα προβάλλουν τα Δωδεκάνησα ως ένα προορισμό που παρέχει ένα περιβάλλον φιλικό και ασφαλές για κάθε επισκέπτη.

Πηγή : Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails