AdSenseBanner

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΗΑΤΤΑ: Να διασωθεί το ταμείο ΤΑΝΠΥ


Να διασωθεί το ταμείο ΤΑΝΠΥ και να έχει την ίδια μεταχείριση με άλλα επίσης υποδειγματικά ταμεία, όπως των νομικών, δημοσιογράφων, ιατρών, μηχανικών, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Α. Λοβέρδο, ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).

Με αφορμή τις συζητήσεις για το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, ο ΗΑΤΤΑ επανήλθε με νεότερη επιστολή του, την οποία συνυπογράφουν και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς, προς τον υπουργό Εργασίας κ. Λοβέρδο για την επανεξέταση της ένταξης του ΤΑΝΠΥ στον Ο.Α.Ε.Ε.

"Το ΤΑΝΠΥ, ένα υποδειγματικό ταμείο" τονίζεται στην ανακοίνωση του ΗΑΤΤΑ, υπέστη το διαχωρισμό των δύο κλάδων του (κύριας και επικουρικής ασφάλισης), και εντάχθηκε στον Ο.Α.Ε.Ε. με τραγικές επιπτώσεις για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του. Ο ΗΑΤΤΑ αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο για όλους, πρότεινε την συγκρότηση επιτροπής για να παρέμβει στο αρμόδιο υπουργείο με στόχο την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας και τη βιωσιμότητα του ταμείου μας, πρόκειται για ένα υποδειγματικό ταμείο, με σοβαρά αποθεματικά (170 εκατ. ευρώ), με ιδανική αναλογία εργαζομένων / συνταξιούχων (6/1), με θετικούς ισολογισμούς από την ίδρυσή του.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails