AdSenseBanner

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ο νομός Σερρών: νικητής ελληνικός τουριστικός προορισμός για το 2010


Ο Νομός Σερρών με τη Λίμνη Κερκίνη και τις λουτροπόλεις-ιαματικές πηγές Αγκίστρου και Σιδηροκάστρου αναδείχτηκε νικητής ελληνικός τουριστικός προορισμός για το 2010, στο διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» (“European Destinations of Excellence” - EDEN IV).

Θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν αφιερωμένο στον «Υδάτινο Τουρισμό» (“Aquatic Tourism”) και στόχος του προγράμματος EDEN που συμμετέχει η Γενική Γραμματεία Τουρισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είναι η ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, μη παραδοσιακών και μη αναπτυγμένων, οι οποίοι αναπτύσσονται τουριστικά σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο φετινό διαγωνισμό αναδείχτηκαν - για πρώτη φορά - και τέσσερις επιλαχόντες προορισμοί (με σειρά κατάταξης): 1) η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τις ιαματικές πηγές των Δήμων Υπάτης, Καμένων Βούρλων, Μακρακώμης, Γοργοποτάμου και Σπερχειάδος και με τους ποταμούς Σπερχειό και Ίναχο, 2) η Ν.Α. Αιτ/νίας με προτεινόμενο προορισμό το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού, τις εκβολές των ποταμών Αχελώου και Εύηνου και τις νήσους Εχινάδες, 3) Ν.Α. Θεσπρωτίας με τον μυθικό ποταμό Αχέροντα και 4) ο Δήμος Δελβινακίου στο Νομό Ιωαννίνων με την ανάδειξη του τοπικού ποταμού Ρογόζη.

Οι νικητές προορισμοί και οι τέσσερις επιλαχόντες θα προβληθούν - σε ευρωπαϊκό επίπεδο - μέσω δράσεων προβολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα βραβευθούν σε σχετική εκδήλωση, που θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, στις 27 Σεπτεμβρίου 2010, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Μέρας Τουρισμού.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails