AdSenseBanner

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Πολιτισμός και Τουρισμός : Μία νέα προσέγγιση


Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μάγια Τσόκλη, Εισηγήτρια του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Τουρισμού και Πέμη Ζούνη, Εισηγήτρια του ΚΤΕ Πολιτισμού, διοργανώνουν από κοινού - υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού - στις 4-6 Ιουνίου 2010 στη Βουλή των Ελλήνων (Αίθουσα Γερουσίας) συνέδριο με θέμα “Πολιτισμός και Τουρισμός : Μία νέα προσέγγιση”.

Με αφορμή την πρόσφατη σύζευξη πολιτισμού και τουρισμού σε ένα Υπουργείο, κεντρικός σκοπός του συνεδρίου είναι να γίνει κατανοητό και σαφές ότι η σύμπλευση του πολιτισμού με τον τουρισμό δεν είναι προϊόν αυθαίρετης πολιτικής απόφασης. Αποτελεί, αντίθετα, μία κίνηση στρατηγικού χαρακτήρα που επιδιώκει να δώσει μια ουσιαστική απάντηση σε σύγχρονες ανάγκες και τάσεις.

Πρώτα απ'όλα υπαγορεύεται από την ίδια την επέκταση της έννοιας του “τι είναι πολιτισμός” σε ένα πλήθος αντικειμένων που στο παρελθόν φάνταζαν απίθανα. Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να συζητηθούν οι παρακάτω θεματικές ενότητες :

· Η αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς
· Η σύγχρονη δημιουργία ως προστιθέμενη αξία
· Η πολιτική και οικονομική διάσταση του πολιτισμού
· Πολιτιστικός τουρισμός και προβολή

Σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, του πολιτισμού, του τουρισμού και του επιχειρηματικού κόσμου έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν ως εισηγητές.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails