AdSenseBanner

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ξεκίνησε η Ryanair τις πτήσεις προς την Ρόδο από την Πίζα και το Μιλάνο!


Την Δευτέρα ξεκίνησε τις πτήσεις της προς τη Ρόδο η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair, συνδέοντας σε πρώτη φάση το νησί μας με την Πίζα και το Μιλάνο της Ιταλίας.

Η έναρξη των δρομολογίων ανακοινώθηκε την Κυριακή και επίσημα από στελέχη του τμήματος πωλήσεων και διαφήμισης της εταιρίας τα οποία βρέθηκαν στη Ρόδο για το σκοπό αυτό.

Ειδικότερα σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο γ.γρ. κ. Νίκος Παπασταματίου και ο διευθυντής της ΔΕΤΑΠ κ. Μιχάλης Παρασκευάς, οι κ.κ. Melisa Corrigan και Giulia Gambacciani παρουσίασαν το αναλυτικό πλάνο των δρομολογίων της Ryan air και έδωσαν στοιχεία για την εταιρία και τα ταξίδια που πραγματοποιεί.

Δεν παρέλειψαν μάλιστα να επισημάνουν τη βοήθεια και τη στήριξη που παρείχε στην προσπάθεια αυτή ο υφυπουργός πλέον Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ισχύει το παρακάτω πρόγραμμα πτήσεων:
- Από Πίζα για Ρόδο : κάθε Δευτέρα αναχώρηση στις 17.00 και άφιξη στη Ρόδο στις 20.25 και κάθε Σάββατο αναχώρηση στις 18.05 και άφιξη στη Ρόδο στις 21.30

- Από Ρόδο για Πίζα: κάθε Δευτέρα αναχώρηση στις 21.05 και άφιξη στην Πίζα στις 22.30 και κάθε Σάββατο αναχώρηση στις 21.55 και άφιξη στην Πίζα στις 23.20

- Από Μιλάνο για Ρόδο: κάθε Πέμπτη αναχώρηση στις 09.00 και άφιξη στη Ρόδο στις 12.55 και κάθε Κυριακή αναχώρηση στις 13.40 και άφιξη στη Ρόδο στις 17.35

- Από Ρόδο για Μιλάνο: κάθε Πέμπτη αναχώρηση στις 13.40 και άφιξη στο Μιλάνο στις 15.35 και κάθε Κυριακή αναχώρηση στις 18.20 και άφιξη στο Μιλάνο στις 20.15

Όπως επισημάνθηκε η συνεργασία αυτή ανάμεσα στην περιοχή μας και την αεροπορική εταιρία θα αποκομίσει και στις δύο πλευρές πολλά οφέλη, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία το ποσοστό των πωλήσεων για τη Ρόδο από τους συγκεκριμένους προορισμούς ξεπερνά το μέσο όρο που αφορά τις πωλήσεις της εταιρίας για άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Πάντως υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση καθώς οι Ιταλοί συνηθίζουν να κάνουν κρατήσεις την τελευταία στιγμή για τις διακοπές τους γεγονός που θα συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην αύξηση της επιβατικής κίνησης.

Στόχος των αρμοδίων της Ryan air είναι να διακινηθούν μέσω των πτήσεων στις δύο αυτές γραμμές περίπου 65.000 άτομα μέσα σε διάστημα ενός έτους, ενώ ήδη ετοιμάζονται να διαφημίσουν στα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας τον προορισμό της Ρόδου και να εγκαινιάσουν διάφορες άλλες προωθητικές δράσεις.

Σύμφωνα με όσα υπογραμμίστηκαν η εταιρία δεν επέβαλε και δε σκοπεύει να επιβάλει επίναυλο καυσίμων, ενώ στα πλεονεκτήματά της εδώ και 26 χρόνια είναι και τα παρακάτω τα οποία έχουν αναγνωριστεί και από την ΙΑΤΑ:
- διακινεί τους περισσότερους επιβάτες από όλες τις αεροπορικές εταιρίες στην Ευρώπη
- διαθέτει τις περισσότερες βάσεις σε αεροδρόμια
- έχει τις μικρότερες καθυστερήσεις στις πτήσεις της
- έχει το μικρότερο δείκτη ακυρώσεων

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σύγκριση με άλλες εταιρίες οι τιμές της είναι οι χαμηλότερες φτάνοντας κατά μέσο όρο πέρυσι τα 32 ευρώ, ενώ φέτος θα είναι ακόμα πιο χαμηλές σε ποσοστό 20%. Τα αεροσκάφη της είναι τύπου Boeing 737-800 και θα προσεγγίζουν και το αεροδρόμιο του Βόλου μόνο όμως για την καλοκαιρινή περίοδο.

Όπως επεσήμαναν τα στελέχη της εταιρίας για να γιορτάσει τα δύο αυτά νέα δρομολόγια, θα προσφέρει περιορισμένο αριθμό αεροπορικών εισιτηρίων στην τιμή των 7 ευρώ για τις μέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη προς όλους τους ευρωπαϊκούς της προορισμούς.

Η προσφορά θα ισχύσει για ταξίδια μέσα στο μήνα Ιούνιο τα οποία θα κλειστούν μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση www.ryanair.com μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 24 Μαΐου.

Πάντως όπως επισημάνθηκε η διεξαγωγή των πτήσεων προς Ρόδο, θα δημιουργήσει 65 θέσεις εργασίας ενώ αν το αεροδρόμιο της Ρόδου αποτελέσει βάση της εταιρίας στην περιοχή αυτό θα είναι μία ευχάριστη εξέλιξη.

Η Rayanair είναι η πιο αγαπημένη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο με 41 βάσεις και περισσότερα από 1100 δρομολόγια χαμηλών ναύλων σε 26 χώρες και συνδέει 155 προορισμούς.

Η Ryanair έχει ένα στόλο 240 καινούριων αεροσκαφών Boeing 737-800 με παραγγελίες για 74 ακόμη νέα αεροσκάφη, που θα παραδοθούν μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Η ομάδα της Ryanair περιλαμβάνει περισσότερα από 7.000 άτομα και προβλέπει ότι θα μεταφέρει περίπου 73 εκατομμύρια επιβάτες αυτό το δημοσιοοικονομικό έτος.

Πηγή : Ροδιακή, Γράφει : Βαρβάρα Μπογδάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails