AdSenseBanner

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΓΙΑ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ


Μετά τους γιατρούς, οι ξενοδόχοι είναι σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πεδίο έρευνας των ελεγκτών του ΣΔΟΕ. Αιτία οι “τρύπες” του συστήματος έγκρισης και καταβολής ενισχύσεων μέσω των Αναπτυξιακών Νόμων, για τις οποίες το υπουργείο Οικονομικών δεν φρόντισε ποτέ να βάλει ασφαλιστικές δικλείδες, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες αρχές να βρίσκονται στην Πάτρα, μπροστά από στοιχεία νέου σκανδάλου με επιδοτήσεις. Οι αποκλειστικές πληροφορίες μας λένε, πως οι έρευνες τρέχουν με σκοπό να κλείσουν σύντομα οι σχετικοί φάκελοι και στη συνεχεία να αναζητηθούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, κονδύλια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Το κουβάρι ξεκίνησε και μοιάζει πολύ με αυτό τον υπό έλεγχο γιατρών στην Πάτρα, όταν μετά από καταγγελίες και έρευνες που ακολούθησαν το προηγούμενο διάστημα σε κοσμικό νησί του Ιονίου, το ΣΔΟΕ διαπίστωσε ότι γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων χρησιμοποίησε τη δοκιμασμένη- και όπως αποδεικνύεται λίαν αποτελεσματική- μέθοδο των υπερτιμολογήσεων, προκειμένου να αντλήσει κονδύλια από τον προηγούμενο Αναπτυξιακό Νόμο, στο πλαίσιο επισκευών και συντήρησης που πραγματοποιήθηκαν στις μονάδες. Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι είτε οι εν λόγω επισκευές δεν έγιναν ποτέ είτε τα σχετικά τιμολόγια ήταν “παραφουσκωμένα”, με αποτέλεσμα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ να κάνουν “φτερά” από τα δημόσια ταμεία τη περίοδο 2005- 2006.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αμέσως μετά την αποκάλυψη, ακολούθησαν άλλες, αφού τα στόματα άνοιξαν. Το ποτάμι των στοιχείων από εμπλεκομένους που πιστεύουν ότι έτσι θα «πέσουν στα μαλακά» για τις παρανομίες τους, ανάγκασαν τις έρευνες του ΣΔΟΕ να μην σταματήσουν στη συγκεκριμένη περίπτωση, που ολοκληρώνεται λίαν συντόμως με τη σχετική αναφορά, αλλά να επεκταθούν και σε ανάλογες περιπτώσεις επιδοτήσεων στην Πάτρα και την Αχαΐα, αφού υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το “κόλπο” των υπερτιμολογήσεων δεν ήταν πατέντα του συγκεκριμένου επιχειρηματία, αλλά μάλλον ευρέως διαδεδομένη μέθοδος σε ολόκληρη την περιοχή μας.

Η υπόθεση πάντως έγινε γνωστή, με αποτέλεσμα πολλοί επιχειρηματίες του κλάδου στην ευρύτερη περιοχή των Πατρών, να έχουν ήδη χάσει τον ύπνο τους αναζητώντας άμυνες, στην…επίθεση που αναμένεται να δεχθούν από τις ελεγκτικές αρχές.

http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails