AdSenseBanner

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Υπό αίρεση η άρση του καμποτάζ


Υπό αίρεση φαίνεται να βρίσκεται η άρση του καμποτάζ, καθώς η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη ανακοίνωσε την Τετάρτη την πρόθεσή της να συνάψει συμβάσεις με τις εταιρείες που θα έρθουν στη χώρα μας για να πραγματοποιήσουν ταξίδια κρουαζιέρας σε έκτακτη συνάντησή που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Οι συμβάσεις αυτές κινούνται στη λογική ρυθμιστικών παρεμβάσεων στον τομέα της κρουαζιέρας και μεταξύ άλλων θα προβλέπουν και ρυθμίσεις για την ναυτεργασία.

Όπως αποκάλυψε η κ. Κατσέλη σκοπός είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο να έχουν ποσοστό 10% σε ελληνικό προσωπικό, και μάλιστα με βάση την ελληνική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Η ΠΝΟ έδειξε αρχικά να ικανοποιείται από την πρόθεση της υπουργού, ζήτησε όμως να συμμετάσχει και αυτή στις διαπραγματεύσεις με τους εφοπλιστές, όποτε και αν γίνουν αυτές.

Στο μεταξύ, διεξοδικό οικονομικό έλεγχο στον Οίκο Ναύτου και στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο πραγματοποιούν οι νέες διοικήσεις των δύο οργανισμών, όπως ανακοίνωσε η κ. Κατσέλη στην εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ.

πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails