AdSenseBanner

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Εικοσιεπτά χιλιάδες ακυρώσεις δωματίων στα ξενοδοχεία της Αθήνας


Της Έφης Καραγεώργου

Εικοσιεπτά χιλιάδες δωμάτια ακυρώθηκαν (αντιστοιχούν σε 40 χιλ. διανυκτερεύσεις) στα ξενοδοχεία της Αθήνας μέχρι και σήμερα λόγω των τραγικών επεισοδίων της 5ης Μαΐου.

Και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Γ. Τσακίρης, αυτό σημαίνει ότι τα ξενοδοχεία της Αθήνας μένουν μία ημέρα άδεια καθώς το ξενοδοχειακό δυναμικό της είναι 30.000 δωμάτια και 60.000 κλίνες.

Η δυσφήμιση από τα γεγονότα της 5 Μαΐου έχει παγώσει ολοκληρωτικά τις κρατήσεις ενώ ακυρώνονται και συνέδρια τα οποία είχαν προγραμματιστεί για το 2011. Παράλληλα οι tour operator ψάχνουν για ακόμα πιο φτηνά ξενοδοχεία και ζητούν ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις στις τιμές. Όπως είπε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου δεν δέχονται να καλύψουν την αύξηση του ΦΠΑ (4 μονάδες) ούτε για τα συμβόλαια του 2011.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Μιναΐδης, πρόεδρος των ξενοδόχων της Ρόδου, μόνο από την ηφαιστειακή τέφρα χάθηκαν 10.000 αφίξεις. Η πτώση στη Ζάκυνθο αγγίζει το 10% στο Ηράκλειο τα πεντάστερα έχουν υποστεί καθίζηση κυριολεκτικά καθώς οι πληρότητές τους που έκλεισαν πτωτικά κατά 40% πέρυσι, έχουν νέα μείωση κατά 10%, ενώ οι πτώσεις στους τζίρους ξεπερνά το 40%. Η πτώση των αφίξεων στην Αθήνα ξεπερνά τα 10% ενώ μεγαλύτερη είναι η μείωση στα έσοδα..

Να προσθέσουμε στο ρεπορτάζ του capital πως πολύ μεγάλο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας προχθές είχε ακύρωση πολύ μεγάλου συνεδρίου από αμερικάνικη εταιρία λόγω των επισοδείων στην Αθήνα.

πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails