AdSenseBanner

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ: ΒΟΥΤΙΕΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ


ΜΥΡΤΟΣ

Πολυταξιδεμένος σε τουριστικές εκθέσεις, ο Μύρτος με τα καταγάλανα νερά του και την κάτασπρη αμμουδιά του, είναι ακόμη αποκαλυπτικός. Οργανωμένη παραλία με καθορισμένο αριθμό από αραιά τοποθετημένες ξαπλώστρες, ναυαγοσώστης, αποδυτήρια, ντους, σταθμό Α' Βοηθειών, καντίνα του δήμου με τυρόπιτες, σάντουιτς και πρόσβαση για αμαξίδια μέχρι την θάλασσα. Στα αρνητικά, η απίστευτη ζέστη και η αντανάκλαση του ηλίου στην άσπρη πλαγιά. Κάθε αυγουστιάτικη πανσέληνο το "λίκνο ντ' όρο" του νησιού φιλοξενεί συναυλίες μαζί με θερινές αναμνήσεις. Για όσους θέλουν να πουν ότι τον κέρδισαν, θα ακολουθήσουν το μονοπάτι που ξεκινά από την Αγ. Ευθυμία και καταλήγει.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΦΑΓΗΤΟ: Στην Αγ. Ευφημία κάτω από την κληματαριά στην "Παραδεισένια ακτή - Δενδρινού" Τηλ 26740 61392 δοκιμάστε ντολμαδάκια αυγολέμονο, κουνέλι αλά Κεφαλονιά με σκόρδο και ντομάτα στην κατσαρόλα. Στην Άσο σε ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια του νησιού τον "Πλάτανο" δοκιμάστε μαγειρευτά και κεφαλλονίτικη βακαλαόπιττα. Στην άκρη του γραφικού κόλπου, στον "Μόλο" Τηλ. 26740-51.220 διαλέξτε από τη ψαριά της ημέρας.

ΔΙΑΜΟΝΗ: Στην Άσο θα βρείτε στην πλαγιά του λόφου με θέα προς το λιμανάκι και το ενετικό κάστρο το συγκρότημα βιλών "Braunis Village" 26710 42365 www.kokolis.com/braunis πλήρως εξοπλισμένες με ανεξάρτητες πισίνες και βεράντες. Στην Αγ. Ευφημία το ξενοδοχείο "Γονατάς" 26740 61213 διαθέτει λιτά και άνετα δωμάτια, πισίνα σε ένα ήσυχο οικογενειακό περιβάλλον.

ΠΛΑΤΙΑ ΑΜΜΟΣ

Άγνωστη, παρθένα (ακόμη) παραλία, νερά πράσινα, πεντακάθαρα. Οι κάτοικοι μέχρι πρόσφατα έδιωχναν κάθε πινακίδα που οδηγούσε στην παραλία. Γι' αυτό και όσοι ήθελαν τη διάδοσή της έγραψαν το όνομά της στην άσφαλτο. Ο πιο σύντομος δρόμος για τον χαρακτηριζόμενο "νέο Μύρτο"είναι από το Ληξούρι και περνώντας από τα Καμιναράτα, με θέα στο πέλαγος, λίγα μέτρα μετά την πινακίδα για την ταβέρνα του Στάθη, θα δείτε κάτω στην άσφαλτο το όνομά της. Ο χωματόδρομος 2χλμ στην αρχή είναι κάπως δύσκολος, αλλά δεν γίνεται χειρότερος. Τα 330 σκαλοπάτια απαιτούν μεγάλη προσοχή. Πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα. Λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα αξίζει να επισκεφτείτε την Μονή Κηπουραίων και τον μοναχό Ευσέβιο. (26710-91354). Το Ληξούρι απέχει περίπου 25λεπτά.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΦΑΓΗΤΟ: Στην "Χασαποταβέρνα του Στάθη" θα καθίσετε στα τραπεζάκια κάτω από τις ελιές παραγγέλνετε ό,τι θέλετε από την κουζίνα της κ. Μαρίας και με κρασί από τα Καμιναράτα περιμένετε τη βουτιά του ήλιου σε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της Κεφαλονιάς. Στο Ληξούρι στο εστιατόριο της οικογένειας Στρίντζη "Ostria Restaurant" Τηλ. 26710 92690 δοκιμάστε αστακομακαρονάδα, προκάδα και κρεατόπιτα. Η "Bella Mafia" Τηλ. 26710 93435 είναι η μοναδική πιτσαρία στο λιμάνι του Ληξουρίου.

ΔΙΑΜΟΝΗ: Για ήρεμες διακοπές μια exclusive επιλογή σε ένα σπίτι περικυκλωμένο από κήπους και ελιές είναι το "Kipouria Guesthouse". Απλά, όμορφα δωμάτια με απίστευτη θέα και προσωπικά γεύματα στο παραδοσιακό ξύλινο τραπέζι. Στο Ληξούρι μεταξύ άλλων το "Palatino Hotel" (Τηλ.26710 92700 www.hotelpalatino.gr) διαθέτει 43 δωμάτια με θέα και όλες τις ανέσεις, 9 οικογενειακά studio με ιδιωτικό κήπο, 8 bangalows στην κορυφή του λόφου, 5 λεπτά από το κέντρο του Ληξουρίου.

ΠΕΤΑΝΟΙ

Εδώ που πετάει ο νους. Διάσημη, οργανωμένη και πολυσύχναστη σε μια καταπράσινη πλαγιά που καταλήγει σε υπέροχα λευκά βότσαλα και παχιά λευκή άμμο. Φτάνοντας από ψηλά, αγγίζοντας την άκρη της χερσονήσου της Παλικής θα σας μαγέψει. Αν θέλετε ησυχία, στα δεξιά βρίσκεται η μικρή βοτσαλωτή παραλία των Φωτεινών με χοντρό βότσαλο που αποτελεί μια μικρογραφία της μεγάλης παραλίας. Αν θέλετε κάτι εξίσου όμορφο, αλλά ακόμη πιο ήσυχο προτιμήστε την Αγ. Ελένη. Σαν δείτε από ψηλά τους Πετανούς θα τη δείτε βόρεια στον πάνω όρμο. Θα φτάσετε σε αυτή συνεχίζοντας το δρόμο προς Αγ. Θέκλη και στα χωριά Δαμουλιανάτα- Ρίφι θα συναντήσετε διασταύρωση.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΦΑΓΗΤΟ: Πάνω από την παραλία των Πετανών η "Ερασμία" (Τηλ.26710 97372) προσφέρει φρέσκο ψάρι με συνοδεία υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Στα Βάτσα για "ζωντανό ψάρι" και πεταλοχόρταρα πάνω στην αμμουδιά επιλέξτε τα "Spiagga" (Τηλ.26710 93991).


ΔΙΑΜΟΝΗ: Στο Ληξούρι το "Villa Forestata" (Τηλ.2671092948, 6944579849 http://www.villa-forestata.com/, με την διακριτική του φινέτσα, την επτανισιώτικη διακόσμηση, την απλότητα, τα φωτεινά χρώματα, την φυσική και δεσποτική ομορφιά του, σας προσκαλεί να απολαύσετε ξέγνοιαστες διακοπές, που θα μείνουν χαραγμένες μέσα στην καρδιά σας.

Το συγκρότημα των 6 κατοικιών, βρίσκεται, 7 χλμ από το Ληξούρι Κεφαλονιάς, μέσα σε ένα αγρόκτημα της παλιάς αρχοντικής οικογένειας Foresti, και περιμένει να σας φιλοξενήσει με φροντίδα και αγάπη και να σας κάνει να περάσετε αξέχαστες διακοπές στην υπέροχη Κεφαλονιά.

Οι κατοικίες μας διαθέτουν ιδιωτικό parking, είσοδο, βεράντες και κήπο στη πανοραμική θέα που σας περιγράψαμε. Επίσης είναι ευρύχωρες, έχουν όλες πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες, Τν, Α/C, barbeque, βραστήρα, πιστολάκι μαλλιών.

Άλλη ενασχόληση που ίσως σας ενδιαφέρει είναι μια βόλτα μέσα στα μονοπάτια στου αγροκτήματος παρέα μας η και μόνος σας. Αν σας αρέσει η ιππασία μπορούμε και εκεί να σας βοηθήσουμε καθώς και στην ενοικίαση αυτοκινήτου.

πληροφορίες: ana-mpa.gr

1 σχόλιο:

  1. χμ καλό , αλλά υπάρχει μιά μικρή παραπληροφόρηση.......δεν υπάρχει μόνο μία πιτσαρία......Υπάρχει και η JE REVIENS στον περιφερειακό που κάθεσαι και όλο το Ληξούρι απλώνεται στα πόδια σου......Τηλ. 26710-92205

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails