AdSenseBanner

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Χανιά: Να μειώσουν τις τιμές, καλεί τα μέλη της η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων του νομού


Έκκληση προς τα μέλη της να μειώσουν τις τιμές προσφέροντας παράλληλα πιο ανταγωνιστικές υπηρεσίες, απευθύνει με ανοικτή επιστολή της η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων του νομού Χανίων. «Δυστυχώς, ο ελληνικός τουρισμός είναι μη ανταγωνιστικός μιας και η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έγινε ενοχλητικά ακριβή για τους ξένους τουρίστες.

Εμείς στρέψαμε τους τουρίστες στην γείτονα χώρα και κάναμε την Τουρκία υπερδύναμη του τουρισμού, ώστε να φιγουράρει στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, φλερτάροντας με τα 30 εκατομμύρια τουρίστες και με διψήφιους ρυθμούς αύξησης από έτος σε έτος», τονίζεται στην ανοικτή επιστολή της Ομοσπονδίας όπου χαρακτηριστικά και προστίθεται: «Όπως δεν ευθύνονται οι ξένοι για τον υπέρμετρο δανεισμό και την κακή οικονομική κατάσταση, που έχει περιέλθει η χώρα, έτσι δεν ευθύνονται και οι ξένοι τουρίστες για την απαξίωση του Ελληνικού Τουρισμού.

Φταίει ο κακός εαυτός μας. Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας για το πώς φτάσαμε εδώ, η πολιτεία (μέσω του ΕΟΤ), εμείς στον βαθμό που μας αναλογεί, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και κυρίως άλλοι κλάδοι εστίασης, μεταφορών, ψυχαγωγίας που έβγαλαν αρκετά χρήματα από τον τουρισμό, τα τελευταία χρόνια».

Η Ομοσπονδία απευθύνει έκκληση στα μέλη της για μείωση των τιμών. «Κάνουμε έκκληση, όχι για συγκράτηση των τιμών, αφού περιθώρια αύξησης πλέον δεν υπάρχουν, αλλά για μείωση των τιμών και κυρίως να επανέλθει στα πρόσωπα των ασχολουμένων είτε άμεσα είτε έμμεσα με τον τουρισμό, το χαμόγελο προς τον τουρίστα που υπήρχε στις δεκαετίες του ΄70 και ΄80, αλλά δυστυχώς το χάσαμε στη συνέχεια», υπογραμμίζεται στην επιστολή. Τα προβλήματα του κλάδου θα συζητηθούν στη γενική συνέλευση των μελών, που έχει ορισθεί για τις 15 Μαϊου, 11 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Χανίων.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails