AdSenseBanner

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ενίσχυση του τουρισμού μέσω αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων


Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Παύλος Γερουλάνος από το βήμα της συνόδου των υπουργών Αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, εκτός του οικονομικού οφέλους, κατ' αυτό τον τρόπο προωθείτε το αθλητικό κίνημα.

Όπως είπε, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, ένα ετήσια επαναλαμβανόμενο αθλητικό γεγονός με ξεχωριστή σημασία, καθώς διεξάγεται στην αυθεντική διαδρομή, σημείωσε ο υπουργός. Αυτή τη στιγμή το υπουργείο χτίζει επάνω στην εικόνα του Μαραθωνίου και των αξιών που αντιπροσωπεύει, ώστε να παρακινηθεί ο ελληνικός λαός και να εντάξουν τον αθλητισμό και την άσκηση στην καθημερινή τους ρουτίνα.

Παράλληλα, όμως, δημιουργείτε, όπως είπε ο υπουργός και ένα εξαιρετικά επιτυχημένο ετήσια επαναλαμβανόμενο τουριστικό γεγονός, που αφήνει στην οικονομία της ελληνικής πρωτεύουσας περίπου 30.000.000 ευρώ.

Πέρυσι είχαμε περίπου 11.000 συμμετέχοντες στο Μαραθώνιο της Αθήνας, φέτος περισσότεροι από 20.000 δρομείς έχουν ήδη εγγραφεί για να τρέξουν και πλέον λαμβάνουμε συμμετοχές για το Μαραθώνιο του 2011.

Κατ' εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας το Συμβούλιο Υπουργών Αθλητισμού και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλαμβάνουν δύο κύριες πρωτοβουλίες για το τρέχον έτος.

Η πρώτη αφορά σε ένα έγγραφο πολιτικής και ένα αθλητικό οικονομικό πρόγραμμα διάρκειας έως το 2013.
πηγή: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails