AdSenseBanner

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Αυστραλία: Ένα ελληνικό καφενείο "θεσμός" φτάνει στο τέλος του


Αφιέρωμα στο παραδοσιακό ελληνικό καφενείο «Ντε Λουξ» (De Luxe) της επαρχιακής πόλης Μπρεγουόρινα (Brewarrina) της Νέας Νότιας Ουαλίας, φιλοξένησε η εφημερίδα «The Sydney Morning Herald», με τίτλο "Η Μπρεγουόρινα χωρίς το καφενείο Ντε Λουξ θα ήταν ελληνική τραγωδία".

Το καφενείο Ντε Λουξ άνοιξε πριν από 84 χρόνια κι είναι από τα παλαιότερα ελληνικά καφενεία της Αυστραλίας, που διατηρούν τον παραδοσιακό χαρακτήρα τους. Οι ιδιοκτήτες του, οι ομογενείς Άγγελος και Μαργαρίτα Πίππος, διατηρούν την οικογενειακή αυτή επιχείρηση με σύνθημα "καθαριότητα και πολιτισμός".

Σύμφωνα με τον ερευνητή Λέροναρντ Ζανιζέβσκι (Leonard Janiszewski), ο οποίος έχει μελετήσει την ιστορία και την κοινωνική επιρροή των ελληνικών καφενείων στην Αυστραλία, το De Luxe σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής οικογενειακών καφενείων αυτού του είδους. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, οι ντόπιοι θα πρέπει να δεχτούν κάποια μέρα το αναπόφευκτο τέλος του De Luxe. Ο ίδιος ο κ. Πίππος παραδέχεται ότι χωρίς παιδιά δεν υπάρχει κανείς να το αναλάβει.

πηγή: ana-mpa.gr

1 σχόλιο:

  1. Κρίμα! Ιστορία τόσων ετών θα σβήσει άδοξα. Μα δεν υπάρχει ενδιαφέρον συνέχισης του ιστορικού καφενείου Ντε Λουξ από κάποιον έλληνα ομογενή;
    Ως εκ τούτου, έφυγα για Brewarrina-New South Wales, οφείλουμε να σώσουμε το ελληνικό στοιχείο-δαιμόνιο της επιχειρηματικότητας, αλλά μήπως πρέπει να πάει κάποιος νεότερος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails