AdSenseBanner

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Twitter: Η απόλυτη καθιέρωση του και στο χώρο του τουρισμού


Σήμερα το πρωί ακούγοντας ραδιόφωνο ανέφεραν ότι διάβασαν στο Twitter για μια προσφορά ενός ξενοδοχείου και επίσης δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από ένα φίλο μου για μια συναυλία που θα γίνει και ότι το διάβασε από ένα post στο Twitter. Εάν αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ως απόλυτη καθιέρωση τότε τι μπορεί να είναι ;

Ας δούμε όμως τι είναι το Twitter ;

Το Twitter είναι ένα δωρεάν κοινωνικό δίκτυο που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία μικρο-ιστιολογίων με πολύ σύντομες ενημερώσεις. Στο Twitter οι ενημερώσεις περιορίζονται στους 140 χαρακτήρες δηλαδή ίσα - ίσα για 1-2 προτάσεις. Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook, μπορεί να εκπλαγείτε μόλις μπείτε στο Twitter και διαπιστώσετε ότι είστε ήδη εξοικειωμένοι.

Παρόλο που μπορείτε να δημοσιεύσετε κείμενο έως 140 χαρακτήρες τη φορά στο Twitter μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημοσιεύσετε φωτογραφίες και συνδέσμους ακόμα και βίντεο. Πολλές επιχειρήσεις έχουν επιλέξει το Twitter ως μέσο επικοινωνίας και το χρησιμοποιούν ως εργαλείο για να ενημερώσουν τους πελάτες τους για εκπτώσεις, ειδικές προσφορές και άλλες ειδήσεις.

Πλεόν, θεωρούμε πως είναι απαραίτητο η κάθε ξενοδοχειακή μονάδα μικρή ή μεγάλη να διατηρεί ένα λογαριασμό στο Twitter και να το χρησιμοποιεί ως εργαλείο ενημέρωσης των πελατών της ή των υποψήφιων πελατών της. Το μήνυμά σας όσο και να σας φαίνεται παράξενο μπορεί μόλις μέσα σε μερικά λεπτά να έχει διαβαστεί από χιλιάδες άτομα.

Το Twitter στο χώρο του τουρισμού έχει καθιερωθεί στην αναζήτηση που κάναμε με την λέξη ΄ξενοδοχείο' διαβάσαμε πληροφορίες για προσφορές από ξενοδοχεία, κριτικές ξενοδοχείων, αγγελίες για προσωπικό μέχρι και σεμινάρια και συνέδρια που πραγματοποιούνται στα ξενοδοχεία.

Σας περιμένουμε όλους στο :
http://www.twitter.com/xenodoxia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails