AdSenseBanner

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Ο Γολγοθάς συνεχίζεται με το ξενοδοχείο Capsis στην Ρόδο



Σε δραματική κατάσταση εξακολουθούν να βρίσκονται οι 180 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Capsis Ηotel Rhodes & Convention Centre που έκλεισε τον περασμένο Απρίλιο αφού το Τουριστικό Συγκρότημα Καψή Α.Ε. αντιμετωπίζει αξεπέραστα οικονομικά προβλήματα.


Τα δύο ξενοδοχεία της επιχείρησης παραμένουν κλειστά, ενώ η πρόσφατη προσπάθεια για αγορά της μονάδας της Ρόδου από την αλυσίδα διεθνών και ελληνικών κεφαλαίων Αquis Ηotels & Resorts δεν τελεσφόρησε.

Το ξενοδοχείο Capsis Ηotel Rhodes & Convention Centre «Μarika Capsis 2000» στην Ιξιά της Ρόδου χρησιμοποιήθηκε για την άντληση ρευστότητας με τη μέθοδο του sale and lease back στην τράπεζα Εurobank, ακίνητο που η τράπεζα μπορεί να διεκδικήσει οποιαδήποτε στιγμή.

Οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε μηνύσεις εναντίον των εκπροσώπων της εταιρείας ενώ προηγήθηκαν επισκέψεις στον Εισαγγελέα Ρόδου και σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας.

Όπως δήλωσε χθες στην ΅ΠΆ ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου κ. Θανάσης Σταμούλης:

«Καμία κίνηση δεν τελεσφόρησε, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν στο δικαστήριο και είχαν εκδοθεί εντάλματα πληρωμής από τον περασμένο Μάρτιο. Είχαμε προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατάληψη, αλλά δεν έφεραν αποτέλεσμα. Τώρα, εμφανίσθηκε νομικό κώλυμα επειδή η κ. Καψή έχει μεταβιβάσει όλα τα περιουσιακά της στοιχεία στην Τράπεζα Εurobank, η οποία εμφανίζεται να της έχει ΅ενοικιάσειΆ το ξενοδοχείο για 25 χρόνια!»

προς το παρόν, οι εκπρόσωποι του ξενοδοχείου δηλώνουν ότι όλοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα επαναπροσληφθούν και ότι το ξενοδοχείο Capsis Ηotel Rhodes & Convention Centre «Μarika Capsis 2000» θα ξεκινήσει την λειτουργία του –κανονικά- στις 13 Μαϊου 2010.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που έχουν αγανακτήσει αφού παραμένουν απλήρωτοι πάνω από 9 μήνες φέρονται αποφασισμένοι να ξεκινήσουν την λειτουργία του ιστορικού αυτού ξενοδοχείου, με επίσχεση εργασίας -εάν μέχρι τότε δεν υπάρξει κανένα ΅πράσινο φωςΆ για να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.

πηγή: http://www.proodos.net/

1 σχόλιο:

  1. 30/7/2010 ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑ ΣΤΟ PREVEZA BEACH HOTEL ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails