AdSenseBanner

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Οι ταραχές απειλούν τον τουρισμό εκτιμά το Bloomberg


Οι διαδηλώσεις και οι ταραχές στην Αθήνα απειλούν να υπονομεύσουν τον τουρισμό, έναν από τους λίγους τομείς που γνωρίζουν ανάπτυξη στην Ελλάδα (16% του ΑΕΠ) και που αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα για εξομάλυνση του οδυνηρού προγράμματος λιτότητας, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. “Οι άνθρωποι θα το ξανασκεφτούν για να επισκεφτούν την Ελλάδα”, δήλωσε στο πρακτορείο ο Ίαν Γκαμσί, διευθυντής του Otus & Co στο Λονδίνο που συμβουλεύει τα ξενοδοχεία Marriott International και Hilton παγκοσμίως. “Όσοι έχουν κάνει κρατήσεις θα αρχίσουν να καλούν τα ταξιδιωτικά πρακτορεία. Αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα”.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (World Travel and Tourism Council), τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, ο τουρισμός αποτελεί το 16% του ΑΕΠ της Ελλάδας και περίπου το ένα πέμπτο των θέσεων εργασίας.

Το δημοσίευμα επικαλείται μαρτυρίες που ύστερα από τα χθεσινά επεισόδια, θα το "ξανασκεφτούν" για να ταξιδέψουν στη χώρα μας. Η Μέγκαν ΜακΚούλα που ζει στη Δυτική Βιρτζίνια, εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει τα σχέδια για 10 ημέρες διακοπών στην Πάτμο, επισημαίνεται στο δημοσίευμα. “Η μητέρα μου και ο πατέρας μου με πήραν τηλέφωνο. Ο άντρας μου ανησυχεί ότι αν πάμε εκεί και αναζωπυρωθεί η κατάσταση, μπορεί να κολλήσουμε. Ίσως να μην πάμε”, δήλωσε η ίδια.

Η υφυπουργός Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου ζήτησε τη διευκόλυνση των διαδικασιών για έκδοση βίζας ενώ την επόμενη εβδομάδα ζήτησε από τα ξενοδοχεία τη συγκράτηση των τιμών στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Οι τιμές των ξενοδοχείων στη Δυτική Ευρώπη έχουν ενισχυθεί σε σχέση με πέρσι. Στην Ελλάδα καταγράφεται αύξηση 4% ενώ στη Γαλλία 14%, σύμφωνα με το Travelocity.com.

Η αρνητική δημοσιότητα ενδέχεται να αποτελέσει αποτρεπτικό στοιχείο για τους ταξιδιώτες, που ανησυχούν για την ασφάλειά τους, δήλωσε στο Bloomberg ο Ντρου Πάτερσον, διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού πρακτορείου Jetsetter στη Νέα Υόρκη. “Οι καταναλωτές διαβάζουν τον Τύπο και αντιδρούν. Όταν τα πράγμα εκρήγνηνται, όταν υπάρχουν αρνητικές ειδήσεις στον Τύπο, θα επιβραδυνθεί ο ρυθμός κρατήσεων”, δήλωσε ο ίδιος.

πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails