AdSenseBanner

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΔΑΑ: Σημαντική άνοδος της επιβατικής κίνησης και πτήσεων στο α΄ τρίμηνο


Με ιδιαίτερα θετικό απολογισμό έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του έτους (Ιανουάριος-Μάρτιος) για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, καταγράφοντας, με 3,17 εκατομμύρια επιβάτες και 44,6 χιλιάδες πτήσεις, σημαντική αύξηση κατά 10,4% και 5,2% αντίστοιχα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, βάσει αυτής της εξέλιξης, το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα στα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια σε ό,τι αφορά τις πτήσεις (ευρωπαϊκός μέσος όρος -2,6%) και τη δεύτερη σε ό,τι αφορά την αύξηση επιβατών (ευρωπαϊκός μέσος όρος στο +3%)*.

Αναλυτικά, και οι δύο αγορές, εσωτερικού και εξωτερικού, εμφάνισαν ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική στο πρώτο τρίμηνο, με +13% και +9% αντίστοιχα, με την ανακοίνωση της συγχώνευσης Aegean Airlines και Olympic Air να μην έχει ακόμη επηρεάσει σημαντικά την κίνηση του αεροδρομίου.

Ο Ιανουάριος, με +18,8%, ήταν ο μήνας με τα υψηλότερα μεγέθη για την αγορά εσωτερικού, ενώ ο Μάρτιος, με +12,3%, ήταν ο μήνας αιχμής για την κίνηση του εξωτερικού. Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν προς / από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η αύξηση κατά +5,2% οφείλεται κυρίως στη σημαντική άνοδο των πτήσεων εσωτερικού (+10,1%), με τις διεθνείς πτήσεις να παραμένουν στα περσινά επίπεδα (+0,6%).

Οι περισσότερες διεθνείς γεωγραφικές αγορές σημείωσαν άνοδο της επιβατικής κίνησης. Ξεχωρίζει η αγορά της Μέσης Ανατολής με αύξηση 19% και ακολουθούν οι αγορές της Δυτικής Ευρώπης (+10,3%), της Ανατολικής Ευρώπης (+9,6%) και της Ασίας (+6,5%).

πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails