AdSenseBanner

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Τους φταίνε οι διαδηλώσεις...


Οι μεγάλοι επιχειρηματίες του τουρισμού, αποτιμώντας την αξία της Ιστορίας, του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος αποκλειστικά σε ευρώ, φαίνεται πως επέλεξαν το δρόμο της συκοφαντίας των λαϊκών κινητοποιήσεων, επικαλούμενοι αυτές ακριβώς τις έννοιες, για κάποιους πελάτες που υποστηρίζουν πως έχασαν εξαιτίας των λαϊκών αγώνων. Εξόχως αντιδραστικοί και αυθαίρετοι, αξιώνουν σιωπή και υποταγή, γνωρίζοντας ότι τα αντιλαϊκά μέτρα σημαίνουν εξαθλίωση για τους εργαζόμενους και μεγαλύτερα κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Μετά το παραλήρημα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), η Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής εκφράζει με ανακοίνωσή της την ...«απογοήτευσή» της, επειδή οι ειρηνικές πορείες και διαμαρτυρίες «καταλήγουν σε βανδαλισμούς και πράξεις βίας». Κι αφού ταυτίζει τις διαδηλώσεις με τη βία, προσθέτει, με σαφή παραπομπή στο μήνυμα αντίστασης που έστειλαν οι κομμουνιστές προς τους λαούς της Ευρώπης από την Ακρόπολη, ότι «στον πολιτισμό μας δεν ταιριάζει να "χρησιμοποιούμε" ή να καταστρέφουμε τα ιερά σύμβολα της πόλης και της χώρας».
Πίσω από τις «ευαισθησίες» των ξενοδόχων της Αθήνας, βρίσκεται μόνο το οικονομικό συμφέρον και καμία άλλη «υψηλή» αξία. Κάνουν πως αγνοούν τις επιπτώσεις που δέχεται ο τουρισμός, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει και τους άλλους λαούς της Ευρώπης και μένουν να υποστηρίζουν ότι κατέγραψαν 5.800 ακυρώσεις διανυκτερεύσεων, από το 10% των μονάδων της Αττικής, λόγω κινητοποιήσεων και μιλούν για «χρέος όλων μας να προστατεύσουμε τον τουρισμό μας», αναγορεύοντας τα δικά τους κέρδη, σε... «εθνική» επιδίωξη.

Η διαρκώς εντεινόμενη επιθετικότητα των τουριστικών επιχειρηματιών, που εκφράστηκε ιδιαίτερα τις προηγούμενες μέρες και με την λυσσαλέα επίθεση στο καμποτάζ στην κρουαζιέρα και στους ναυτεργάτες που αγωνίζονται για τη διατήρησή του, τροφοδοτείται επαρκώς από την κυβέρνηση. Μάλιστα, σε μια υπολογισμένη επίδειξη στήριξης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δέχτηκε χτες για άλλη μια φορά τον ΣΕΤΕ και του ζήτησε να ορίσει εκπρόσωπο στην Επιτροπή Διαχείρισης της Κρίσης που έχει δημιουργήσει ο ΕΟΤ, προκειμένου να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους και «να συμβάλουν στην κατάρτιση σχεδίου για ενδεχόμενες έκτακτες καταστάσεις στο μέλλον». Η «κρίση» που επικαλείται το υπουργείο είναι αυτή που εκτιμούν ότι προκύπτει από τις... κινητοποιήσεις και τα «γεγονότα» στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση κάνει πράξη τη δέσμευσή της για στενή συνεργασία με τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού και δηλώνει ότι θα καταγράφει καθημερινά τις ακυρώσεις και τα διαφυγόντα κέρδη, προετοιμάζοντας ενδεχομένως επιπρόσθετες παροχές προς το τουριστικό κεφάλαιο, ενώ ήδη κινείται στην κατεύθυνση άμεσης αποπληρωμής των χρεών του ΕΟΤ σε διεθνή ΜΜΕ για την προβολή της χώρας, μιλά για «ευέλικτο μηχανισμό» και ετοιμάζεται για νέα έξοδα προβολής υπέρ των επιχειρηματιών.

πηγή: rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails