AdSenseBanner

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ρωσία- Η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία προς την Ελλάδα αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς


Η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία προς την Ελλάδα αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «ΡΙΑ-Νόβοστι».


Κατά την εκτίμηση της εταιρίας «Μουζενίδης Τουρς», οι πωλήσεις για τις αργίες του Μαΐου ξεπέρασαν τις αναμενόμενες κατά 15-20%. Η εταιρεία «Σπούτνικ» διαπίστωσε τον διπλασιασμό των πωλήσεων των τουριστικών «πακέτων» για την Ελλάδα.

Εκπρόσωπος της εταιρίας εκτίμησε ότι, οι Ρώσοι τουρίστες αδιαφορούν για τις απεργίες και τις διαδηλώσεις. Η εταιρεία «Ταν-Τουρ» εξήγησε την αύξηση των πωλήσεων ως συνέχεια της ζήτησης της προηγούμενης τουριστικής περιόδου.

Η εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβδα» δημοσιεύει ρεπορτάζ για τις διακοπές στην Ελλάδα, όπου- μεταξύ άλλων- αναφέρεται στα θετικά και τα αρνητικά της ελληνικής κρίσης όσον αφορά τον τουριστικό τομέα. Ανάμεσα στα θετικά συγκαταλέγονται η υποτίμηση του ευρώ, που ήδη έχει κάνει τα τουριστικά πακέτα κατά 10% φθηνότερα, αλλά και στις εκπτώσεις, που κάνουν οι Έλληνες ξενοδόχοι που φτάνουν και το 20%. Στα αρνητικά, η εφημερίδα συγκαταλέγει τις απεργίες και τις επιπτώσεις που έχουν στα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Ο τουριστικός πράκτορας Αλέξανδρος Τσαντεκίδης σχολίασε ότι στην Ελλάδα, οι Ρώσοι τουρίστες δεν έχουν άλλες επαφές με τον δημόσιο τομέα, πέραν του αεροδρομίου.

Ο νομάρχης Δωδεκανήσου Ιωάννης Μαχαιρίδης, σε σχετικές δηλώσεις του, υποσχέθηκε ότι οι πτήσεις-τσάρτερ για τη Ρόδο και την Κω θα προσγειώνονται σύμφωνα με τον χρονοδιάγραμμά τους, ενώ οι τιμές των τουριστικών «πακέτων» δεν πρόκειται να αλλάξουν, διότι τα συμβόλαια υπεγράφησαν πριν από την εφαρμογή των νέων οικονομικών μέτρων.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails