AdSenseBanner

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Ασφαλής και φιλική η Κέρκυρα καί για τους Γερμανούς τουρίστες


Με αφορμή πληροφορίες για κλίμα ανησυχίας και ανασφάλειας που έχει διαμορφωθεί στη Γερμανία σχετικά με την υποδοχή και γενικότερα την αντιμετώπιση των Γερμανών επισκεπτών στην Ελλάδα και στο νησί μας, ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόξενο της Γερμανίας στην Κέρκυρα Κώστα Γισδάκη και είχε μαζί του μια ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος με επίκεντρο τον τουρισμό.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Νομάρχης Κέρκυρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι Γερμανοί επισκέπτες του νησιού μας είναι και φέτος, όπως όλα τα χρόνια, καλοδεχούμενοι για να περάσουν στην Κέρκυρα, άνετες, ευχάριστες και γεμάτες θετικές εμπειρίες διακοπές, σε ένα ιδιαίτερα φιλικό και ασφαλέστατο περιβάλλον.

Το νησί που έσωσε από την Οθωμανική κατάκτηση στα 1716 ο Γερμανός στρατάρχης Matthias Von Schulenburg και διάλεξε ο Κάιζερ Γουλιέλμος ο Β΄ πριν ένα αιώνα ως τόπο των θερινών διακοπών του, παραμένει και σήμερα ιδανικός τόπος διακοπών για κάθε Γερμανό, όπως και για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Οι Κερκυραίοι επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και όλοι οι κάτοικοι και οι αρχές του ήσυχου νησιού μας, τρέφουμε ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα προς το γερμανικό λαό και καμιά φραστική ακρότητα από οποιαδήποτε πλευρά, δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο τα αισθήματα αυτά.
Περιμένουμε λοιπόν και φέτος τους Γερμανούς φίλους μας στην Κέρκυρα, στο νησί που ξέρουν και αγαπούν, με τη βεβαιότητα ότι θα βρουν εδώ την κορυφαία έκφραση της κλασικής ελληνικής φιλοξενίας, ό,τι καλύτερο για τις διακοπές τους».
Υποδεχόμενος ο επίτιμος Πρόξενος το Νομάρχη Κέρκυρας στο Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, είπε χαρακτηριστικά:
«Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο Προξενείο μας και να σας ευχαριστήσω αφενός εσάς για την τιμή που μας κάνετε και αφετέρου όλες τις υπηρεσίες του Νομού για την αμέριστη συμπαράσταση που έχουν δείξει κατά τη διάρκεια της θητείας μου.
Η φετινή τουριστική σαιζόν αρχίζει εν μέσω μιας τεράστιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης για την αντιμετώπιση της οποίας πρέπει όλοι να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό.
Αντιπαρερχόμενοι τις οποιεσδήποτε υπερβολές που έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, είμαι σίγουρος ότι οι Κερκυραίοι θα αποδείξουν τον επαγγελματισμό τους, την ευγένειά τους και τη φιλοξενία τους σε όλους τους ξένους επισκέπτες, ώστε εκείνοι φεύγοντας να σκεφτούν και να μεταφέρουν ότι η Κέρκυρα δεν είναι ένας απλός τουριστικός προορισμός, αλλά ένα φιλόξενο νησί, όπου έχουν δημιουργήσει νέους φίλους και θα έχουν κάθε λόγο να το επισκεφθούν και την επόμενη χρονιά.»

Στα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Νομάρχη Κέρκυρας και του Πρόξενου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στο νησί μας, στάλθηκαν στα Γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιδιαίτερα σε αυτά τουριστικού ενδιαφέροντος.

πηγή: corfutime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails