AdSenseBanner

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Βρετανοί παραμένουν πιστοί στους τουριστικούς προορισμούς


Μια νέα δημοσκόπηση από τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο ανεξάρτητο online τουριστικό πράκτορα του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει διαπιστώσει ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των εκδρομέων, που πηγαίνουν στο εξωτερικό κάθε χρόνο πάντα επιλέγουν το ίδιο θέρετρο για τις διακοπές τους.

Η συγκεκριμένη έδειξε ότι το 36% των ταξιδιωτών που πηγαίνουν στο εξωτερικό κάθε χρόνο πάντοτε επιλέγει το ίδιο θέρετρο, με το 24% αυτών να δηλώνει ότι «αντιπαθεί την αλλαγή».

Η δημοσκόπηση 1.926 ετήσιων παραθεριστών από το sunshine.co.uk, είχε ως στόχο να ανακαμφθούν περισσότερα για την πίστη τους στο θέρετρο διακοπών της επιλογής τους αν και οι Βρετανοί έχουν την τάση να είναι προσκολλημένοι με τους τρόπους τους, ή αν πράγματι τους αρέσουν οι αλλαγές.

Το 36% των εκδρομέων, που υποτίθεται ότι επιλέγουν τα ίδια θέρετρα κάθε χρόνο, στη συνέχεια ρωτήθηκε «γιατί δεν ερευνήσατε για διακοπές και αλλού;».

Από το 36% που επιλέγουν το ίδιο θέρετρο κάθε χρόνο, 1 στους 5 δήλωσε ότι διατήρησε ακόμη και την κράτηση στο ίδιο ξενοδοχείο.

Μόνο το 11% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πηγαίνουν σε διαφορετικό μέρος κάθε χρόνο. Όταν ρωτήθηκαν για τους λόγους, το 62% δήλωσε ότι ήθελαν να δουν τον κόσμο, ενώ το 27% δήλωσε ότι επισκέπτεται νέους προορισμούς κάθε χρόνο λόγω πλήξης.

Το 31% δήλωσαν ότι επισκέπτονται την ίδια χώρα κάθε χρόνο, αλλά ήδη έχουν δοκιμάσει διάφορα θέρετρα και το υπόλοιπο 22% δήλωσε ότι εναλλάσσουν κάθε χρόνο διάφορα αγαπημένα τους μέρη.

Ο Chris Brown, συνιδρυτής της sunshine.co.uk, σχολίασε σχετικά με τα ευρήματα της δημοσκόπησης: «Κοιτάζοντας τα στατιστικά στοιχεία των κρατήσεων στο site μας, παρατηρούμε ότι πολλοί άνθρωποι επανεξετάζουν τα θέρετρα κάθε χρόνο. Έτσι θελήσαμε να εξετάσουμε την ιδέα "πίστης σε ένα θέρετρο" σε λίγο μεγαλύτερο βάθος και να βρούμε τους λόγους πίσω από αυτό.

Φαίνεται ότι πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να σπάσουν τη συνήθεια να πηγαίνουν στο ίδιο μέρος ή ακόμα και το ίδιο ξενοδοχείο, κάθε χρόνο. Κατά κύριο λόγο επειδή δεν τους αρέσουν οι αλλαγές. Είναι κατανοητό ότι πολλοί είναι επιφυλακτικοί στο να δοκιμάσουν κάτι νέο, καθώς από τη στιγμή που σε κάποιον αρέσει ένα συγκεκριμένο θέρετρο, το επόμενο μέρος που θα επισκεφθεί πρέπει να είναι αναλόγων απαιτήσεων».

Και κατέληξε: «Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να δοκιμάσουν νέους τόπους και αν είναι αρκετά θαρραλέοι, δεδομένου ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί προορισμοί διακοπών για να επιλέξουν, θα ήταν κρίμα για αυτούς να χάσουν την ευκαιρία να δουν κάτι διαφορετικό και βρίσκονται στο ίδιο μέρος κάθε χρόνο. Όπως λένε, η ποικιλία είναι το αλατοπίπερο της ζωής».

Πηγή : Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails