AdSenseBanner

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΠΝΟ: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ της συνδικαλιστικής παρέμβασης στα πλοία ROPAX1 και ROPAX 2


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010)

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας συνεδρίασε έκτακτα σήμερα με θέμα τα πλοία ROPAX 1 και ROPAX 2, που παραμένουν στο λιμάνι της Κορίνθου, μετά την συζήτηση, κατά την διαδικασία των ασφαλιστικών, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά την περασμένη Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010.

Το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του αργότερα. Η Διοίκηση της ΠΝΟ εκτιμώντας τα παραπάνω δεδομένα απεφάσισε την προσωρινή αναστολή της συνδικαλιστικής παρέμβασης στα προαναφερόμενα πλοία μέχρι την έκδοση της αναμενόμενης δικαστικής απόφασης, χωρίς αυτό να σημαίνει με οποιονδήποτε τρόπο ότι εγκαταλείπει τον αγώνα που έχει αναλάβει για την αποτροπή αυθαιρεσιών και ύποπτων επιδιώξεων προς την κατεύθυνση τριτοκοσμικών αντιλήψεων με εισαγωγή στη χώρα μας απαράδεκτων μορφωμάτων απασχόλησης.

Ταυτόχρονα δεν μπορεί να αγνοηθεί τόσο το σοβαρό θέμα, που σχετίζεται με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, των επιβατών και των εργαζομένων από τη δρομολόγηση των πλοίων αυτών και έχει ήδη εκφρασθεί από το αρμόδιο Υπουργείο, όσο και η άσκηση από αυτά αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος του δικαιώματος εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών καθώς επίσης και των υπό Ελληνική σημαία πλοίων.

Η Ομοσπονδία επιφυλάσσεται να επανέλθει με νέες παρεμβάσεις για επίτευξη και ολοκλήρωση των στόχων της, αναλαμβάνοντας συνδικαλιστική δράση, με απόφαση και σε χρόνο που θα γνωστοποιηθούν σύντομα

site: http://www.pno.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails