AdSenseBanner

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Νέες φουρτούνες στα λιμάνια από την απεργία της ΠΝΟ στις 8 Ιουλίου


Νέες φουρτούνες φέρνει στην ακτοπλοΐα και τον τουρισμό εν μέσω της θερινής περιόδου η νέα απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών, αυτή τη φορά με τη βούλα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ .

Χθες, μετά από μία επεισοδιακή έκτακτη συνεδρίαση στην οποία παρόντες ήταν και δεκάδες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και άλλοι ναυτεργάτες, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αποφάσισε σε μυστική ψηφοφορία με ψήφους 11 υπέρ και τέσσερις κατά, τη συμμετοχή των ναυτεργατών στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 8 Ιουλίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Η απεργία ξεκινά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη και τελειώνει τα μεσάνυχτα της επομένης ημέρας.

Η ΠΝΟ απεργεί με βασικά αιτήματα το ασφαλιστικό, τη συλλογική σύμβαση εργασίας που παραμένει ανοικτή και για την έλλειψη πολιτικών που θα οδηγήσουν στην αύξηση της απασχόλησης στον κλάδο.

Ειδικά για το ασφαλιστικό η ΠΝΟ έχει υπογραμμίσει ότι λόγω της ειδικής φύσης του ναυτικού επαγγέλματος, με τις γνωστές ιδιαιτερότητες που το χαρακτηρίζουν και το διαφοροποιούν από κάθε έννοια χερσαίας εργασίας, επιβάλλεται η διατήρηση της αυτονομίας και αυτοτέλειας του ασφαλιστικού φορέα των Ελλήνων ναυτεργατών, του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου ΝΑΤ .

Η νέα απεργιακή κινητοποίηση στο λιμάνι προβληματίζει έντονα τον ακτοπλοϊκό κλάδο, ο οποίος φέτος μετρά 12 ημέρες χαμένες από απεργίες. Ειδικά οι δύο τελευταίες είχαν σημαντικά αρνητικό αντίκτυπο στα έσοδα των εταιρειών, καθώς η επιβατική και μεταφορική κίνηση αρχίζει να αυξάνει λόγω θέρους.

πηγή: naftemopriki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails