AdSenseBanner

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου με τον Σύμβουλο του Προέδρου του Ιράν Mehdi Mostafavi.


Συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου με τον Σύμβουλο του Προέδρου του Ιράν Mehdi Mostafavi.

Η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδος - Ιράν, κυρίως μέσω επέκτασης της συνεργασίας σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, αλλά και της καθιέρωσης εβδομάδας Πολιτισμού Ελλάδος-Ιράν, συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος με τον Σύμβουλο του Προέδρου του Ιράν για θέματα πολιτισμού και ισλαμικών σχέσεων κ. Mehdi Mostafavi.

Επιπλέον συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας και στον τομέα του τουρισμού o οποίος, όπως επεσήμανε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, μαζί με τον πολιτισμό μπορεί να αποτελέσει βάση για την καλύτερη γνωριμία μεταξύ των δύο λαών, μέσω της ανταλλαγής επισκέψεων.

Ο Mehdi Mostafavi αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη αγάπη που τρέφουν οι Ιρανοί για την ελληνική φιλοσοφία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι εξαιρετικά γνωστό το έργο του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη καθώς και ότι πολλά ελληνικά βιβλία -κυρίως επιστημονικά και φιλοσοφικά- έχουν μεταφραστεί στη χώρα του. Ζήτησε να ενταθεί η προβολή της λογοτεχνίας από τη μία χώρα προς την άλλη, ως μέσο ανάπτυξης της σχέσης των δύο λαών. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει ήδη συνεργασία και μεταξύ πανεπιστημιακών ιδρυμάτων των δύο χωρών και εκπονούνται από κοινού έρευνες, ενώ τις προσεχείς ημέρες μεταβαίνει στο Ιράν ομάδα Ελλήνων ειδικών για να ενημερωθεί για την αξιοποίηση αρχαιοτήτων που έχουν εντοπιστεί κάτω από τη θάλασσα.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος εισηγήθηκε τη δημιουργία Εβδομάδας Πολιτισμού Ελλάδος - Ιράν που θα διατρέχει τους δύο πολιτισμούς από την αρχαιότητα ως την σύγχρονη δημιουργία, τη σύσταση ομάδων οι οποίες θα ασχοληθούν με τηλεοπτικές συμπαραγωγές μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και την ενίσχυση των κινηματογραφικών σχέσεων, τόσο σε τεχνικό όσο και σε καλλιτεχνικό επίπεδο.

Τέλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου αναβίωσε την ειδική σχέση Ελλάδος - Ιράν, καθώς και στα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών που μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα μέσω της συνεργασίας.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails