AdSenseBanner

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Κατέπλευσε το εντυπωσιακό «Γεράκι της Μάλτας»


Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατέπλευσε, σήμερα, το «Maltese Falcon», ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή ιστιοπλοϊκά του κόσμου.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, το ιστιοπλοϊκό βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραλάβει επιβάτες για ιδιωτική κρουαζιέρα, ωστόσο δεν είναι γνωστό πότε θα αναχωρήσει (πιθανότατα αύριο ή την Τετάρτη).

Το «Maltese Falcon» έχει μήκος 88 μέτρα. Το πλοίο έχει δεκαπέντε τετράγωνα πανιά, πέντε ανά κατάρτι, τα οποία μπορούν να ανοιχτούν πλήρως σε μόλις έξι λεπτά. Κινείται με ταχύτητα 20 κόμβων και προσφέρει ένα άνετο ταξίδι χωρίς κραδασμούς.

Το «Γεράκι της Μάλτας» αποτελεί ένα σημαντικό τεχνολογικό και σχεδιαστικό επίτευγμα, με πολυτελείς εσωτερικούς χώρους. Διαθέτει έξι καμπίνες επιβατών, που μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 12 άτομα, και οκτώ καμπίνες για το πλήρωμα. Στο εσωτερικό του σκάφους ξεχωρίζει το αίθριο, όπου ενώνονται τα τρία καταστρώματα του πλοίου, με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι. Μέσω του αιθρίου διαχέεται στο εσωτερικό του σκάφους το φυσικό φως. Επίσης, το σκάφος διαθέτει ιδιωτικό υποβρύχιο για ενάλιες εξερευνήσεις.

Το σκάφος αγόρασε πριν από περίπου ένα χρόνο η Ελληνοκύπρια επιχειρηματίας, Έλενα Αμβροσιάδου, που το διαθέτει προς ενοικίαση.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails