Μοναδικός μέτοχος της εταιρείας είναι η κυβέρνηση, η οποία μελετά το ενδεχόμενο συγχώνευσης της Eurocypria με τις Κυπριακές Αερογραμμές, των οποίων η κυβέρνηση είναι, επίσης, ο μεγαλύτερο μέτοχος.
Σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Ιωάννου σημειώνει πως για να διευκολύνει την κυβέρνηση στους χειρισμούς αντικατάστασής του, αποδέχθηκε να παραμείνει στη θέση του μέχρι να διοριστεί νέος πρόεδρος.
Η επιστολή παραίτησης του κ. Ιωάννου επιδόθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο, στις 30 Ιουνίου, 2010 στον Υπουργό Οικονομικών Χαρίλαο Σταυράκη, με κοινοποίηση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και ανακοινώθηκε σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας που έγινε χθες.
Οπως αναφέρει στην επιστολή του, η Eurocypria κατά τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες σημείωσε θεαματική πρόοδο και μαζί με τα άλλα μέλη του Συμβουλίου παρέλαβαν μια προβληματική και σχεδόν χρεοκοπημένη εταιρεία και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να τη μετατρέψουν σε μια καλά οργανωμένη και αξιόπιστη αεροπορική εταιρεία, η οποία ελκύει ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές.
Προσθέτει πως "σε μελέτες τους οι Σύμβουλοι, οι τεχνοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών και του Γραφείου Προγραμματισμού και ο Γενικός Λογιστής, προτείνουν την ιδιωτικοποίηση της Eurocypria και στα πλαίσια αυτά ξένος αξιόπιστος επενδυτής επέδειξε ενδιαφέρον για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας".
Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, "η αδικαιολόγητη και σχεδόν καθημερινή υπονόμευση των προσπαθειών τους, τους τελευταίους δέκα μήνες και η αχρείαστη αμφισβήτηση του μέλλοντος της εταιρείας από μέρους των Κυπριακών Αερογραμμών δημιούργησαν σύγχυση μεταξύ του κοινού και του μετόχου, ο οποίος αποδύθηκε σε απανωτές μελέτες, με επιστέγασμα την τελευταία μελέτη για συγχώνευση των εργασιών των δύο κρατικών αερομεταφορέων".
πηγή: ana-mpa.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου