Ειδικότερα αναφέρει: "Όπως προκύπτει από το άρθρο 20, παρ. 4 του Νόμου, ρόλο ελεγκτικού μηχανισμού είχε αναθέσει το κράτος στις επιχειρήσεις μας. Όποια επιχείρηση λοιπόν λαμβάνει τιμολόγιο άνω των 3.000 € από άλλη επιχείρηση οφείλει, πριν πληρώσει να ελέγξει από ηλεκτρονική βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (υπάρχει άραγε;) όχι μόνο την ακρίβεια των στοιχείων της συναλλασσόμενης επιχείρησης αλλά και τη φορολογική της συνέπεια.
Μέχρι τώρα, γνωρίζαμε ότι υπάρχει φορολογικό απόρρητο και ότι η παραβίασή του αποτελεί ποινικό αδίκημα. Έχει κάτι αλλάξει;
Το Υπουργείο επιδιώκει να μην υπάρχουν συναλλαγές άνω των 3.000 € ;
Σκέφτηκε κανείς ότι όποιος δεν πληρώσει την οφειλή μπορεί να συρθεί στα δικαστήρια;
Σκέφτηκε κανείς ότι όποιος υπολόγιζε να εισπράξει χρήματα για να πληρώσει τις οφειλές του, -οι οποίες μπορεί να αφορούν και το Δημόσιο- δεν θα μπορέσει να το κάνει;
Τι θα γίνει με τις συναλλαγές με το εξωτερικό που στον τουρισμό είναι μια καθημερινή πρακτική; Πως αυτές θα ελέγχονται;
Θα κατηγορηθεί, και με ποια κατηγορία, όποιος συναλλαγεί με επιτηδευματία χωρίς να εξετάσει τη φορολογική του συνέπεια;
Τι θα γίνει όταν το κράτος οφείλει επιστροφές φόρων, ΦΠΑ κλπ. και δεν έχει θεσπίσει το αυτονόητο, να συμψηφίζει τα χρέη των ιδιωτών με τις απαιτήσεις του από το κράτος; Σήμερα, πολλές επιχειρήσεις κινδυνεύουν με πτώχευση για αυτό το λόγο.
Καλούμε την πολιτεία να τροποποιήσει την απαράδεκτη διάταξη με την οποία επιχειρεί να παρέμβει στην αγορά και να μας μετατρέψει σε ελεγκτικούς μηχανισμούς".
πηγή: ana-mpa.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου