AdSenseBanner

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Χανιά: Γραφείο Πληροφόρησης Επισκεπτών λειτουργεί από σήμερα στο αεροδρόμιο «Ιω. Δασκαλογιάννης»


Με ευθύνη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων που έχει αναλάβει το κόστος συντήρησης και στελέχωσής του με προσωπικό, λειτουργεί από σήμερα στο αεροδρόμιο Χανίων «Ιω. Δασκαλογιάννης» το Γραφείο Πληροφόρησης Τουριστών.

Ο τρόπος λειτουργίας του γραφείου και οι δράσεις, που θα αναπτύξει, παρουσιάσθηκαν το πρωί από τον νομάρχη, Γρηγόρη Αρχοντάκη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «η αρμοδιότητα ενημέρωσης των τουριστών είναι από τον νόμο αρμοδιότητα του ΕΟΤ. Όμως, η αυτοδιοίκηση οφείλει και πρέπει να κάνει δράσεις, ώστε να καλύψει τα κενά προσωπικού, που έχει ο ΕΟΤ».

Το Γραφείο Πληροφόρησης στο αεροδρόμιο Χανίων λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ παρέχοντας τουριστικές και άλλες χρηστικές πληροφορίες σε όλους τους επισκέπτες των Χανίων και της Κρήτης γενικότερα. Λειτουργεί από το 2007, αλλά το ζητούμενο, όπως τονίσθηκε σήμερα, είναι «τι θα γίνει τη νέα χρονιά, όταν καταργηθούν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις».

Κατά την ενημέρωση του νομάρχη, δεν έλειψε η αισιοδοξία ότι ο τουρισμός στην Κρήτη θα διατηρήσει τη δυναμική του, παρά την κρίση που υπάρχει.

«Φέτος, τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν σταθερά σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχει μια ελαφριά πτώση στις αφίξεις, αυτό ήταν αναμενόμενο, υπάρχει όμως μια μεγαλύτερη πτώση στην κατανάλωση από τους επισκέπτες», τόνισε ο κ. Αρχοντάκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της Νομαρχίας, Γιώργος Μαραθάκης, σημείωσε πως «η λειτουργία του γραφείου είναι πολύ σημαντική, είναι υπηρεσία που χρειάζεται και μακάρι να λειτουργεί όλο τον χρόνο. Πάντως, η Νομαρχία το στελέχωσε και θα λειτουργεί έως τις 15 Σεπτεμβρίου».

Κατά την παρουσίαση των δράσεων του Γραφείου, επισημάνθηκε, επίσης, ότι και στο αεροδρόμιο «Ιω. Δασκαλογιάννης» υπάρχει έλλειψη προσωπικού παρά τον αυξημένο επιβατικό φόρτο, που παρουσιάζει.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails