AdSenseBanner

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Σύσκεψη Υφυπουργού με Τουριστικούς Φορείς


Ευρεία σύσκεψη με τουριστικούς φορείς πραγματοποίησε στην Κω σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης στο πλαίσιο της Κυβερνητικής πολιτικής για την καταγραφή των κατά τόπους προβλημάτων και την λήψη μέτρων για την άμεση αντιμετώπισή τους. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Νικητιάδης παρουσίασε στους τουριστικούς και αθλητικούς φορείς τον στρατηγικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που είχε δημιουργηθεί σε ορισμένες Ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές και κυρίως αυτές της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι παριστάμενοι χαιρέτησαν με ικανοποίηση την παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού ο οποίος τους ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που έχει το Υπουργείο Πολιτισμού για την εκστρατεία αποκατάστασης της τουριστικής εικόνας της χώρας μας:

«Αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την Κυβέρνηση να αποδείξουμε στους Γερμανούς , στους Βρετανούς, στους Αυστριακούς τουρίστες ότι η χώρα μας εξακολουθεί να είναι ένας ασφαλέστατος προορισμός όπου ο επισκέπτης μπορεί να αισθάνεται απολύτως ικανοποιημένος για τις υπηρεσίες που απολαμβάνει με βάση τα χρήματα που πληρώνει. Πρέπει να τους πείσουμε ότι ο Έλληνας δεν είναι ο μπαταχτσής που κοιτάζει μόνο να αρπάξει τα λεφτά τους. Αν αξιοποιούσαμε διαφορετικά τα 140 εκατομμύρια ευρώ που σπαταλήθηκαν τα τελευταία 5,5 χρόνια θα μπορούσαμε να είχαμε αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του εισερχόμενου τουρισμού. Παρόλα αυτά κατορθώσαμε με ελάχιστες δαπάνες να φτάσουμε στο σημείο να συμφωνήσουμε με τον Γερμανό ομόλογό μου τη δημιουργία Γερμανοελληνικής επιτροπής στήριξης του ελληνικού τουρισμού».

Ακολούθως ο κ. Νικητιάδης ανακοίνωσε την επέκταση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών, που θα αρχίσουν από το Σεπτέμβριο στο αεροδρόμιο του νησιού, ενώ επιβεβαίωσε την επέκταση και των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ταξιδιώτες. Οι τουριστικοί φορείς της Κω ζήτησαν από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού να βοηθήσει να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία για να ξεκινήσει η κατασκευή νέου μώλου στο λιμάνι ώστε να εξυπηρετούνται τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού δήλωσε ότι παραμένει στόχος της Κυβέρνησης να αυξηθεί η διάρκεια της τουριστικής περιόδου σε 12 μήνες το χρόνο σε ολόκληρη τη χώρα και συμπλήρωσε:«Στόχος μας είπα, δεν είναι να γίνουμε φθηνοί αλλά να προσφέρουμε υπηρεσίες ανάλογες των χρημάτων που ξοδεύουν οι επισκέπτες μας, με ακόμα περισσότερη ευγένεια, ακόμα περισσότερη προθυμία, ακόμα περισσότερη καθαριότητα, ακόμα περισσότερα χαμόγελα ώστε να φεύγει ικανοποιημένος ο τουρίστας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικητιάδης.

Οι τουριστικοί φορείς από την πλευρά τους ζήτησαν από τον Υφυπουργό να θεσπιστεί νομοθετική ρύθμιση για την επίσημη καταγραφή των διανυκτερεύσεων στα τουριστικά καταλύματα της χώρα μας, την αναβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών του νησιού, την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, την ενεργοποίηση του Αναπτυξιακού νόμου και τη χρηματοδότηση τουριστικών επενδύσεων από το ΕΣΠΑ ενώ υπογράμμισαν ότι αυτές οι συσκέψεις για την καταγραφή των προβλημάτων κάθε περιοχής ξεχωριστά πρέπει να συνεχιστούν σε τ6ακτά χρονικά διαστήματα.

Τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού συνόδευε ο διευθυντής του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Δημήτρης Απόκης την παρουσία του οποίου υποδέχθηκαν με ικανοποίηση οι αθλητικοί φορείς της Κω, που συμμετείχαν στην ιδιαίτερη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την καταγραφή των εκκρεμοτήτων και των ελλείψεων στο χώρο του αθλητισμού, καθώς όπως είπαν χαρακτηριστικώς ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόταν το νησί τους εκπρόσωπος της ΓΓΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails