AdSenseBanner

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΜΕΝΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ


Με καταγγελίες κατά του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, πρώτη μέρα Ιουλίου, δεν έχει καν εγκριθεί κονδύλιο προϋπολογισμού για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου, έχοντας στο πλευρό του τον συντονιστή του νομαρχιακού έργου Γ. Τσαμασλή και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αρ. Θωμόπουλο, ο οποίος ξεκίνησε με «ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης προς τον κ. Ψωμιάδη και τη νομαρχιακή του ομάδα για όσα έκαναν για τον τουρισμό».

«Δυστυχώς οι πρωτοβουλίες της Νομαρχίας μας δεν αρκούν. Τα κονδύλια που διατίθενται από την Πολιτεία για την τουριστική προβολή του νομού είναι ανύπαρκτα, ενώ υπάρχουν οφειλές του ΕΟΤ προς τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης ήδη από το 2009», υπογράμμισε ο Νομάρχης, σχολιάζοντας ότι «για το 2010 δεν έχει δοθεί καν η έγκριση από τον ΕΟΤ για συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις».

Εξειδικεύοντας, ο κ. Τσαμασλής τόνισε ότι για το 2009 οφείλονται 400.000 ευρώ, ενώ για το 2010 δεν έχει καν εγκριθεί το ανάλογο κονδύλιο.

Ο κ. Ψωμιάδης κατηγόρησε την ηγεσία του ΥΠΠΟΤ για το γεγονός ότι δεν υπήρξε τουριστική καμπάνια για ολόκληρη τη χώρα αλλά και για το ότι η Θεσσαλονίκη λείπει από την διαδικτυακή καμπάνια του υπουργείου. «Η μη αναφορά της Θεσσαλονίκης στην ελάχιστη έστω καμπάνια του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού έχει σχέση με το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας» υποστήριξε χαρακτηριστικά. Τέλος, επισήμανε ότι «δεν είναι δυνατόν να ηγείται του τουρισμού ένας άνθρωπος που δεν έχει σχέση με τον τουρισμό».

Από κοντά και ο κ. Θωμόπουλος ο οποίος κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για το γεγονός ότι χάθηκε φέτος η τουριστική σεζόν.

«Στη Νομαρχία μας εργαστήκαμε συντονισμένα, με σχέδιο και όραμα, παρά τις περιορισμένες οικονομικές μας δυνατότητες, με σκοπό να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη αγαπημένο τουριστικό προορισμό. Δουλέψαμε σκληρά και τα καταφέραμε» τόνισε ο κ. Ψωμιάδης. «Είναι ντροπή για τη Θεσσαλονίκη, είναι ντροπή για τη Μακεδονία, να βρίσκεται στην άγονη γραμμή, να νιώθει σαν το φτωχό συγγενή. Δυστυχώς κάποιοι μας αντιμετωπίζουν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας», παρατήρησε ο κ. Ψωμιάδης, παρατηρώντας ότι «από τη “Μητρόπολη των Βαλκανίων” δεν μπορείς να πετάξεις απ’ ευθείας ούτε στην καρδιά της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες».

«Ελλάδα δεν είναι μόνο η Μύκονος και η Σαντορίνη. Ελλάδα είναι και η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Πιερία, οι Σέρρες, η Πέλλα, η Ημαθία, το Κιλκίς, η βόρεια Ελλάδα», είπε ο Νομάρχης. Επίσης, ο κ. Ψωμιάδης υπενθύμισε τις συνεχείς και έντονες παρεμβάσεις του στα αρμόδια υπουργεία, με επιστολές αλλά και με δημόσιες δηλώσεις του για την προφανή αδικία, τον εξωφρενικό ακτοπλοϊκό και αεροπορικό ακρωτηριασμό της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της Μακεδονίας, την παλαιότητα των πλοίων, την ανεπάρκεια των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Ο Νομάρχης μίλησε για τα νέα δεδομένα που εισάγει ο Καλλικράτης και την ανάγκη σχεδιασμού τουριστικής ανάπτυξης και τουριστικής προβολής σε περιφερειακό επίπεδο. «Θα αξιοποιήσουμε το δεκαετές επιχειρησιακό Σχέδιο για την Τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2011-2020 αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, με αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και άλλους πόρους», είπε ο κ. Ψωμιάδης.

Από την πλευρά του, ο συντονιστής του νομαρχιακού έργου και αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Γιώργος Τσαμασλής ανέφερε ενδεικτικά ότι από το 2006 η Θεσσαλονίκη είναι ο πιο αγαπημένος αστικός προορισμός σε δημόσιες ψηφοφορίες και ο 5ος πιο αγαπημένος προορισμός για διασκέδαση στον κόσμο το 2009, σε ψηφοφορία του έγκυρου ταξιδιωτικού οδηγού Lonely Planet». «Σήμερα η Θεσσαλονίκη έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα για τις σχολικές εκδρομές τους, ξεπερνώντας ακόμη και δημοφιλείς προορισμούς του εξωτερικού. Σταθερά η Θεσσαλονίκη βρίσκεται μέσα στις 100 δημοφιλέστερες πόλεις στον κόσμο από το 2004 για συνεδριακό τουρισμό, με τα συνέδρια που φιλοξενούνται να αυξάνονται θεαματικά κάθε χρόνο (ενδεικτικά, 39 συνέδρια το 2001, 179 το 2006, πάνω από 260 το 2009)», πρόσθεσε.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails