AdSenseBanner

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Ληξούρι - Καλοκαιρινές Πολιτιστικές Διαδρομές 2010


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το πρόγραμμα από τις καλοκαιρινές πολιτιστικές διαδρομές για το 2010 στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο group στο Facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=95401044366

Ιούλιος
Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010
Δημοτικό θέατρο Ληξουρίου, Ώρα 21:00
''All time classics'' Η θεατρική ομάδα «High School» φεύγει για διακοπές…!
Ένα ταξίδι στον κόσμο της μουσικής και του χορού. Περασμένες, αξέχαστες δεκαετίες και τραγούδια που άφησαν εποχή ξυπνούν γλυκές αναμνήσεις.
Τιμή Εισιτηρίου:
ενήλικες 4€ - παιδιά, μαθητές, φοιτητές 2€

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010
Κηποθέατρο Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, Ώρα 21:30
Η σχολή χορού της Ελισάβετ Λιβιεράτου σας προσκαλεί στα προπύλεα της “Παναγίας των Παρισίων” να διασκεδάσετε μαζί μας στο “Πανηγύρι της αγάπης” με χρώμα ελληνικό!

Δευτέρα 5 Ιουλίου - Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010
Δημοτικό θέατρο Ληξουρίου
Διεθνές Συνέδριο «ΙΕΕΕ Computer Society Annual Symposium on VLSI» που διοργανώνεται από το τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010
Κηποθέατρο Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, Ώρα 20:30
τελετή έναρξης του συνεδρίου με την συμμετοχή των κανταδόρων της Μικτής χορωδίας της ΔΗ.Κ.Ε.Π. «Τζώρτζης Δελλαπόρτας» υπό την καλλιτεχνική Δ/νση του μαέστρου Σπύρου Θεοτοκάτου.

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010
Κηποθέατρο Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, Ώρα 21:30
Επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2010» με χορωδιακή συνάντηση της μικτής χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρμονία» συνέχεια της μεγάλης χορωδιακής παράδοσης της Λοκρίδας, της μικτής χορωδίας «Τζώρτζης Δελλαπόρτας» και της παιδικής χορωδίας της ΔΗ.Κ.Ε.Π.
Η μικτή χορωδία «Αρμονία» είναι από τις παλαιότες χορωδίες. Στις πλούσιες δραστηριότητες συγκαταλέγονται η συμμετοχή της σε χορωδιακά φεστιβάλ διεθνή και ανά την Ελλάδα, αποσπώντας άριστες κριτικές.
Υπερασπίζεται την ελληνική πολυφωνική μουσική σε όλα της τα είδη και τις εκφράσεις.
Την μικτή χορωδία ΄΄Αρμονία΄΄ διευθύνει η μαέστρος κ.Ολγα Αλεξοπούλου.
Την μικτή χορωδία «Τζώρτζης Δελλαπόρτας» και την παιδική χορωδία της ΔΗ.Κ.Ε.Π. διευθύνει ο μαέστρος κ. Σπύρος Θεοτοκάτος.

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010
Κηποθέατρο Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, Ώρα 21:30
«Η Στρίγγλα που έγινε αρνάκι»
Η Ελληνική Θεαμάτων παρουσιάζει μια από τις πρώτες και δημοφιλέστερες όλων των εποχών κωμωδίες του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη με τους Θοδωρή Αθερίδη, Σμαράγδα Καρύδη και 12μελή θίασο.
Τιμή εισιτηρίου: 24€, Φοιτητικό 17€, Παιδικό 12€

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010
Κεντρική Πλατεία Ληξουρίου, Ώρα 21:00
Συναυλία της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Δημοσθένη Μηνιάτη.

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010
Κηποθέατρο Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, Ώρα 21:00
Η Ελληνική Θεαμάτων παρουσιάζει το μιούζικαλ - θεατρική παράσταση για παιδιά «Mazoo and the zoo» κάτι ανεπανάληπτο, πρωτότυπο, μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά μας.
Οι αγαπημένοι σε όλους Μazoo μπλέκονται σε μια τρελή περιπέτεια όταν ο Παπαγάλος τους αποφασίζει να επιστρέψει στην Αφρική για να σώσει την οικογένεια του που κινδυνεύει. Πάνω σ’ ένα μαγικό, οικολογικό αερόστατο που πετάει με τη δύναμη του λάχανου, ο Ευθύμης, η Άρτεμις και η Τερέζα ταξιδεύουν από το αγρόκτημα του εφευρέτη παππού μέχρι τον παγωμένο Βόρειο Πόλο, κι από την έρημο της Αφρικής μέχρι τα βάθη της μακρινής Ζούγκλας, αναζητώντας τον Παπαγάλο. Στο ταξίδι τους θα συναντήσουν Βεδουίνους, Εσκιμώους, Μεξικάνα και μια πονηρή Ινδιάνα, την όμορφη Καμήλα που μασάει φύλλα, τον μαλλιαρό Γορίλα, την κατσίκα την πιτσιρίκα και άλλους πολλούς όπου θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν…
Τιμή εισιτηρίου: 18€

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010
Κηποθέατρο Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, Ώρα 20:00
Θεατρική παράσταση «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης»
Ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας, αυτό το καλοκαίρι τιμούν τον μεγάλο δάσκαλο του ελληνικού γέλιου! Τον Αλέκο Σακελλάριο. Ανανεώνουν το έργο προσαρμόζοντάς το σε μια παρέα νέων ηθοποιών από τους καλύτερους της καινούργιας γενιάς: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βασιλική Ανδρίτσου, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Σοφία Βογιατζάκη, Βάσω Λασκαράκη, Φώτης Σπύρος, Τάσος Αλατζάς. Καλοκαιρινές βραδιές λοιπόν με φεγγαράδα και Αλέκο Σακελλάριο!
Τιμή εισιτηρίου: 22€, Φοιτητικό 17€

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010
Παραλία Ληξουρίου, Ώρα 21:00
Συναυλία Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Δημοσθένη Μηνιάτη.

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010
Πεζόδρομος Δημοτικού Θεάτρου, Ώρα 20:00
Εκδήλωση των εργαστηρίων δημιουργικής απσχόλησης ΑΜΕΑ της ΔΗΚΕΠ σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδας Ψυχικής Υγείας «Μετάβαση».
Τα εργαστήρια λειτουργούν δύο χρόνια στο Δήμο μας και συμμετέχουν πάντα στις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις (εκθέσεις, bazzar κλπ). Μια υγιής τοπική κοινωνία προσφέρει ίσες ευκαιρίες στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της.

Τρίτη 27 & Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010
Πόρτο Ληξουρίου, Ώρα 20:00
Διήμερο εκδηλώσεων για παιδιά.
Οι μικροί μας φίλοι έχουν πάντα θέση στο πολιτιστικό καλοκαίρι όπως και σε όλα τα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου κατά την διάρκεια του έτους. Η συμμετοχή και η πηγαία διάθεση των παιδιών αποδεικνύει την μεγάλη σπουδαιότητα της παράδοσής μας και την συμμετοχή των κατοίκων μας σ’ αυτό.
Οι εκδηλώσεις του διημέρου θα περιλαμβάνουν καλλιτεχνική - εικαστική έκφραση, παιδικό θέατρο, καραγκιόζη, παιxνίδι, ψυχαγωγία και την παιδική χορωδία της ΔΗ.Κ.Ε.Π.

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010
Κηποθέατρο Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, Ώρα 21:00
«Η Θαυμαστή Μπαλωματού» του Φεντερίκου Γκαρθία Λόρκα
Παρουσιάζει η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Θεάτρου Τέχνη» με την Κωνσταντίνα Μιχαήλ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αποστόλου και 10μελή θίασο ηθοποιών του θεάτρου και της τηλεόρασης.
Η θαυμαστή μπαλωματού είναι μια νέα κι ωραία γυναίκα παντρεμένη μ’ έναν ηλικιωμένο μπαλωματή παπουτσιών. Η άνιση συνένωση κι ο περίγυρος που την κουτσομπολεύουν, την κάνει να είναι λίγο άγρια και ασυμμάζωχτη στους τρόπους, γιατί πάντα της αγωνίζεται...
Τιμή εισιτηρίου: 17€
Φοιτητικό, παιδικό, συνταξιούχοι 10€

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010
Δημοτικό θέατρο Ληξουρίου, Ώρα 20:30
Ο σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου διοργανώνει συναυλία μουσικής δωματίου με έργα για βιολί και πιάνο. Τρείς μουσικοί με καταγωγή από την Κεφαλονιά οι: Δ. Ρεμούνδος, Ε. Αθανασοπούλου και Γ. Χοϊδάς, συμπράττουν παρουσιάζοντας έργα μουσικής δωματίου για βιολί και πιάνο από τρείς διαφορετικές περιόδους: Κλασική, Ρομαντική, Σύγχρονη.
Ευχάριστη έκπληξη σε κάθε πρόγραμμα αποτελούν έργα Ελλήνων συνθετών που ζουν ανάμεσά μας, ιδιαίτερα όταν αυτά ακούγονται για πρώτη φορά.
Είσοδος ελεύθερη.

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010
Μουσείο Ληξουρίου, Ώρα 20:00
Τελετή παράδοσης του Μουσείου Ληξουρίου από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλληνίας - Ιθάκης στο Δήμο Παλικής.
Αποτελεί πραγματική τιμή για το Δήμο η παράδοση ενός Μουσείου που τόσο λείπει απ’ αυτή την πόλη που έχει πλούσια ιστορία, πολιτισμό, ανθρώπους που καταξιώθηκαν μέσα από κοινωνικούς αγώνες και δοκιμασίες, διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, της τέχνης και των γραμμάτων, ανθρώπους που με την σάτιρα της καθημερινής ζωής έδωσαν ιδιαίτερο γνώρισμα στην κοινωνία του Ληξουριού και της Παλικής. Και όλα αυτά πρέπει επίσημα να είναι αποτυπωμένα και καταχωρημένα.
Η ύπαρξη ενός Μουσείου στην καρδιά της πόλης του Ληξουριού αποτελεί την καλύτερη επένδυση στον πολιτισμό.
Ακόμη κι αν οι οικονομικές συνθήκες μας αποθαρρύνουν το Μουσείο πρέπει να λειτουργήσει. Απαιτείται υποστήριξη απ’ την Πολιτεία, από αρμόδιους φορείς και Οργανισμούς και απ’ τους ανθρώπους του πνεύματος που κατάγονται απ’ αυτόν τον Δήμο.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
• Χαιρετισμούς
• Εγκαίνια ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής Παληκισιάνων ζωγράφων.
(διάρκεια έκθεσης 1-10 Αυγούστου)
• Οπτικοακουστικό υλικό που θα αναφέρεται στη μορφή & λειτουργία του μουσείου.
• Μουσική εκδήλωση.

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010
Κηποθέατρο Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, Ώρα 21:30
Το θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Τρωάδες» με την Λυδία Κονιόρδου.
Ο Ευριπίδης, στα 415 π.Χ., επιλέγει να μιλήσει για όλα αυτά μέσα από τη ματιά των αιχμάλωτων γυναικών της Τροίας, που ετοιμάζονται, σκλάβες πια, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και να ακολουθήσουν τους νικητές Έλληνες σε μια νέα, άγνωστη πατρίδα. Η οξύτητα της καταγγελίας παράλληλα με τη συγκινητική ποιητική ευαισθησία, αναδεικνύουν το έργο σε ένα από τα αριστουργήματα όχι μόνο του αρχαίου δράματος, μα και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Τιμή εισιτηρίου: 22€
Νεανικό (έως 26 ετών), άνεργοι 15€, Εισιτήρια ΟΓΑ

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010
Παραλία Ληξουρίου, Ώρα 21:30
Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χωροπούλα».

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010
Δημοτικό Στάδιο “Άγιος Αντώνιος”, Ώρα 21:30
Η Έλενα Παπαρίζου και οι Onirama θα βρεθούν και μαζί στη σκηνή, δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα με ντουέτα που σίγουρα θα εκπλήξουν και θα συζητηθούν! Το πιο δυνατό live γεμάτο ενέργεια, κέφι, ανατροπές και ρυθμό θα κάνει το φετινό μας καλοκαίρι πιο ενδιαφέρον.
Η Έλενα Παπαρίζου η ελληνίδα pop star, βρίσκει τον λόγο να συναντηθεί μετά από δύο χρόνια με το αγαπημένο της κοινό, σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζοντας τραγούδια που αγαπήθηκαν, καθώς επίσης την νέα της δισκογραφική δουλειά η οποία κυκλοφορεί τέλος Μαρτίου. Ανανεωμένη και λαμπερή όπως πάντα, και με την καλύτερη σκηνική παρουσία θα παρασύρει και φέτος το φανατικό της κοινό, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Μοναδικές χορογραφίες θα την αγκαλιάσουν στην σκηνή δημιουργώντας ένα εξαιρετικό show !
Οι ΟNIRAMA πιο ώριμοι, πιο κατασταλαγμένοι, πιο ποιοτικοί από ποτέ, οι Πρίγκηπες της Ελληνικής Pop σκηνής θα παρουσιάσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο, ένα πρόγραμμα βασισμένο στην μέχρι τώρα δισκογραφία τους αλλά και σε διασκευές ελληνικών και ξένων τραγουδιών, που αγαπήθηκαν από το νεανικό κοινό και όχι μόνο.
Τιμή εισιτηρίου: 20€

Πέμπτη 5 & Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010
Κηποθέατρο Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, Ώρα 20:30
Λασκαράτεια Δρώμενα
Πιστοί στην δέσμευσή μας, για το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2010» αποφασίστηκε ένα διήμερο εκδηλώσεων 5 και 6 Αυγούστου στο Κηποθέατρο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
1η ημέρα: Πέμπτη 5 Αυγούστου
Αφιέρωμα σ’ έναν άλλο Σατιρικό, Ληξουριώτη ποιητή τον Μικέλη Άβλιχο (1844 - 1917)
O Μικέλης Άβλιχος είναι ο τελευταίος εκπρόσωπος της Επτανησιακής Σχολής και συνεχιστής του έργου του Λασκαράτου.
Το αφιέρωμα που θα περιλαμβάνει και οπτικοακουστικό υλικό επιμελήθηκαν οι:
Ηλίας Τουμασάτος εκαπαιδευτικός - θεατρολόγος και ο Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός εκπαιδευτικός.

2η ημέρα: Παρασκευή 6 Αυγούστου
Αφιέρωμα στον Ανδρέα Λασκαράτο.
Το αφιέρωμα επιμελήθηκαν οι:
κ. Χριστίνα Τσαγκαράτου φιλόλογος - διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου, o καθηγητής φιλολογίας Διδάκτωρ Γεράσιμος Φαρακλός και η θεατρική Ομάδα του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου
Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010
Κεντρική Πλατεία Ληξουρίου, Ώρα 21:00
Μια βραδιά καλοκαιρινή κάτω από το μοναδικό φύκο της πλατείας μας γεμάτη τραγούδια από τις γλυκές φωνές της παιδικής χορωδίας της ΔΗ.Κ.Ε.Π και με αξέχαστες καντάδες από τους κανταδόρους της μικτής χορωδίας «Τζώρτζης Δελλαπόρτας».

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010
Κηποθέατρο Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, Ώρα 21:30
Μουσική συνάντηση της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου και των Φιλαρμονικών των Δήμων Σάμης και Πυλαρέων.
Η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου πιστή στην μεγάλη μουσική της παράδοση (ιδρύθηκε το 1836) αποφάσισε στην καθιερωμένη μεγάλη συναυλία της να συναντηθεί με άλλες δύο Φιλαρμονικές του νησιού μας, για να μας χαρίσουν όπως πάντα μια εξαιρετική μουσική βραδιά.

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010
Κηποθέατρο Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, Ώρα 21:00
«Ψυχραιμία ….γιατί χανόμαστε», σε σκηνοθεσία Βασίλη Πλατάκη και με τους ηθποιούς: Μανώλη Δεστούνη, Λουίζα Μελίντα, Κων/νο Ραβνιωτόπουλο, Αθηνά Δόμβρου.
Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Θέατρο Μπροντγουαίη» παρουσιάζει με κάθε φροντίδα και σεβασμό μια κωμωδία με απίθανες καταστάσεις, που προσφέρει αβίαστα το γέλιο, που το έχουμε τόση ανάγκη σήμερα! Γέλιο για όλες τις ηλικίες!!!
Τιμή εισιτηρίου: 16€

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010
Κηποθέατρο Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, Ώρα 21:00
Οι Αδελφοί Καραβιώτη με το εξαμελές μουσικό τους συγκρότημα «Μελωδίες & Ηχοχρώματα» θα παρουσιάσουν μια συναυλία με θέμα: «Από την καντάδα του χθες… στο τραγούδι του σήμερα»
Σας προσκαλούμε στο μουσικό μας ταξίδι από την Κεφαλονίτικη και Επτανησιακή καντάδα, μέχρι τα σημερινά αγαπημένα μας τραγούδια…
Συμμετέχουν: Γρηγόρης Βλαχούλης: πιάνο – τραγούδι, Θεόδουλος Παρασκευαΐδης: μπουζούκι, Γιώργος Γουμενάκης & Άγγελος Μουρελάτος: Μαντολίνα
Τιμή εισιτηρίου: 10€, Παιδιά είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010
Κηποθέατρο Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, Ώρα 21:30
Μουσική συναυλία με Φίλιππο Πλιάτσικα, Μύρωνα Στρατή και τον Mc Yinka.
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα μας θυμίσει τα τραγούδια που αγαπήσαμε από τους 4 προσωπικούς του δίσκους αλλά και μουσικά στιγμιότυπα της κοινής του πορείας με τους ΠΥΞ ΛΑΞ. Όπως σε κάθε περιοδεία του έτσι και σ’ αυτήν έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην παραγωγή και τον ήχο του.
Ο Μύρωνας Στρατής, ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του, εκανε μια απο τις πρώτες εμφανίσεις του στη σκηνή παίζοντας ηλεκτρική κιθάρα στους Πυξ Λαξ. Συναντάει και πάλι στη σκηνή τον Φίλιππο Πλιάτσικα με την φόρα του ταλέντου του και της τεράστιας ραδιοφωνικής επιτυχίας (Πάνω απ’ όλα, Πριν μας δει κανείς, Όχι εγώ, Τι ζητάς) που έχει σημειώσει τα τελευταία δύο χρόνια.
Τιμή εισιτηρίου: 20€

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010
Κηποθέατρο Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, Ώρα 21:00
Η Ελληνική Θεαμάτων παρουσιάζει την κωμωδία του Άκη Δήμου «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή που κέρδισε το θεατρικό βραβείο καλύτερου νεοελληνικού έργου του Αθηνοράματος. Στο ρόλο της Ιοκάστης Παπαδάμου η Σοφία Φιλιππίδου.
Παίζουν επίσης οι: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Μάνος Καρατζογιάννης, Νάντια Κοντογεώργη.
Τιμή εισιτηρίου: 22€, Φοιτητικό 17€, Παιδικό 12€

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010
Παραλία Ληξουρίου, Ώρα 21:00
Βαρκαρόλα! Μια βραδιά ξεχωριστή, μαγική, ξωτική.
• Με κανταδούλες που ξυπνούν μνήμες και μαγεύουν όσους έχουν τη χαρά να τις ακούσουν.
• Με σκάφη στολισμένα που πηγαινοέρχονται στη θάλασσα, διασχίζουν τα φωτισμένα νερά που σφυρίζουν μύθους και ιστορίες.
• Με πυροτεχνήματα που αστράφτουν στον ουρανό και σκορπίζουν δυνατό φως και χρώματα.
•Με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων της ΔΗ.Κ.Ε.Π., με τη εκπαιδευτική καθοδήγηση του καθηγητή της φυσικής αγωγής κ. Δημήτρη Μαντζουράτου
• Με ανθρώπους πολλούς στην παραλία που ζουν όλο αυτό που γίνεται και νιώθουν την μαγεία να περνά μπροστά απ’ τα μάτια τους!
“Όλα αυτά κι’ άλλα πολλά είναι η Βαρκαρόλα που για το Ληξούρι είναι μεγάλο γεγονός.”

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010
Γιορτάζει η Παναγία η Περλιγκού. Το απόγευμα στο προαύλιο της εκκλησίας η καθιερωμένη γιορτή. Συμμετέχει η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου.

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010
Κηποθέατρο Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, Ώρα 20:30
Εκδήλωση με θέμα: H ιστορία του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, το παρόν και το μέλλον του.
Διοργανωτές: ΔΗ.Κ.Ε.Π - Μαντζαβινάτειο

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
Κηποθέατρο Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, Ώρα 21:00
Παιδικό Θεατρικό μιούζικαλ «Σεβάχ ο Θαλασσινός»
Τα ταξίδια του "Σεβάχ του Θαλασσινού" ανήκουν στις σελίδες του Αραβικού Έπους "Χίλιες και μία νύχτες". Όλη η σοφία της Ανατολής περιγράφεται, μέσα από τις περιπέτειες ενός μικρού εμπόρου από τη Βαγδάτη που αγωνίζεται για επιβίωση διασχίζοντας άγνωστες θάλασσες και Ωκεανούς.
Σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα, μουσική Γιαννη Ζουγανέλη, χορογραφίες του Φώτη Μεταξόπουλου.
Τιμή εισιτηρίου: 12€

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010
Κηποθέατρο Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, Ώρα 21:00
«Θέλει τέχνη ο Έρωτας» κωμωδία του Βιτόριο Καρνούτσι σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσιβιλίκα.
Παρουσιάζει η Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία «Πολιτιστική Έκφραση» με τους: Βασίλη Τσιβιλίκα, Νέλη Γκίνη, Πέτρο Ξεκούκη, Αθηνά Μαυρομάτη, Ντέπυ Μαλλιαρού, Ρόμυ Βασιλειάδη και Γιώργο Ματαράγκα.
Ασχολείται με τα παθήματα ενός χαρούμενου ανυποψίαστου πενηντάρη που μπαίνει στην «ανδρική κλιμακτήριο». Ολοι πέφτουν επάνω του να τον καθοδηγήσουν με αποτέλεσμα ο ήρωάς μας να αποκτήσει προβλήματα που δεν είχε…..
Φυσικά όταν ανοίξουν οι ασκοί ….της κωμωδίας δεν μένει κανένας όρθιος μέχρι το απροσδόκητο φινάλε.
Τιμή εισιτηρίου: 10€


Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010
Κηποθέατρο Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, Ώρα 21:00
Ο Σύλλογος "Φίλων Φιλαρμονικής Ληξουρίου υπό την αιγίδα της Δ.Η.Κ.Ε.Π διοργανώνει και παρουσιάζει:
Μεγάλη Λυρική Συναυλία: "Νυκτωδία αγάπης"
Με τον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη και τους διακεκριμένους καλλιτέχνες της 'Οπερας:
Ειρήνη Κυριακίδου (υψίφωνο),
Αντώνη Κορωναίο (τενόρο),
Ελένη Βουδουράκη (μεσόφωνο)
Διονύση Σούρμπη (βαρύτονο)
σολίστ στο πιάνο ο Στάθης Σούλης.
Παίζει η ορχήστρα "Απόλλων Μουσηγέτης"
Ενα λυρικό ταξίδι αγάπης στις μουσικές του κόσμου: Όπερα, Οπερέττα, Επτάνησα, Παλιά Αθήνα, Ιταλική Καντσονέτα, tango, musical.
Τιμή εισιτηρίου: 15€

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010
Κηποθέατρο Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, Ώρα 21:00
« Ηλίας Α. Τσιτσέλης. Η ζωή και το έργο του. Η συμβολή του στην Ιστορία και τη Λαογραφία (εθνογραφία ) της Κεφαλονιάς και του έθνους γενικότερα».
Οργάνωση: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη - Μουσείο Τυπάλδων Ιακωβάτων Ληξουρίου - Εταιρεία Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών.
Συντονιστής: Γεώργιος Ν. Μοσχόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου στη Νεότερη Ιστορία.
Προσφωνήσεις – Χαιρετισμοί: Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης, Δήμαρχος, κ.λ.π.

Παράλληλες εκδηλώσεις
1. Συναυλία της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου (της οποίας υπήρξε επί τριακονταετία πρόεδρος ο ιστοριοδίφης Κ. Α. Τσιτσέλης) με μελοποιήσεις έργων του και άλλα.
2. Έκθεση αρχειακού υλικού και βιβλίων του τιμώμενου από την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη.
3. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων παρουσίαση παράλληλη βιντεοσκοπήσεων αρχειακού υλικού και άλλων του Η. Α. Τσιτσέλη (συνεργασία Γεράσιμος Γαλανός, εκπαιδευτικός, Διονύσης Γαρμπής, οδοντίατρος, ταμίας της Εταιρείας Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών).


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΗΣ
Τρίτη 3 Αυγούστου 2010
Αγία Θέκλη, Ώρα 20:00
Στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου της Αγίας Θέκλης θα πραγματοποιηθεί χορευτική μουσική εκδήλωση με τίτλο «Στην ανέμη του χορού» Θα συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα Πολιτιστικών Συλλόγων. Επιμέλεια Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΜΙΝΑΡΑΤΩΝ
Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010
Δημοτικό Σχολείο, Ώρα 21:00
Αφιέρωμα στην ιστορία του χωριού με οπτικοακουστικό υλικό. Επιμέλεια:
Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός και Κατερέλος Διονύσιος.
Θα ακολουθήσει η Συνεστίαση του Συλλόγου Καμιναράδων με φαγητό και την πενταμελή ορχήστρα του Πάνου Μοσχόπουλου .
Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010
Καμιναράτα, Ώρα 17:00
Δενδροφύτευση του οικοπέδου στην είσοδο του χωριού, από τα μέλη του Συλλόγου και την νεολαία του χωριού.
Σάββατο 14 Αυγούστου 2010
Καμιναράτα, Ώρα 12:00
Κολύμπι στα μαγευτικά νερά της Πλατιάς Άμμου και στη συνέχεια παραδοσιακή Ριγανάδα.
Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
Καμιναράτα, Ώρα 18:00
Θα διεξαχθούν οι 9οι αγώνες δρόμου.
Θα πραγματοποιηθούν επίσης εκδηλώσεις όπως πάρτι για την νεολαία αγώνες ποδοσφαίρου κ.λ.π. οι οποίες θα προγραμματιστούν στο χωριό σε συνεργασία με την νεολαία.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΤΩΓΗΣ
Σάββατο 14 Αυγούστου 2010
Μαντζαβινατα, Ώρα 21:00
Γιορτή κρασιού που διοργανώνει κάθε χρόνο ο πολιτιστικός Σύλλογος Μαντζαβινάτων - Βουνίου
«Η Κουνόπετρα». Όλοι ξένοι και ντόπιοι πρέπει να ρθούνε να φάνε και να πιούνε εξαιρετικό ντόπιο κρασί και να γλεντήσουν μέχρι πρωΐας.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΟΝΤΟΓΕΝΑΔΑΣ
Κυριακή 18 Ιουλίου 2010
Κοντογενάδα, Ώρα 20:00
Στον αύλειο χώρο του παλιού σχολείου θα γίνει οπτική παρουσίαση με τίτλο «Μια στάση από την ιστορία της Κοντογενάδας». Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από χορευτικά τοπικά συγκροτήματα που θα χορέψουν κεφαλλονίτικους παλιούς παραδοσιακούς χορούς.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΟΝΟΠΩΛΑΤΩΝ
Τρίτη 27 Ιουλίου 2010
Μονοπωλάτα, Ώρα 21:00
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και ο πολιτιστικός Σύλλογος των απανταχού Μονοπωλάδων διοργανώνουν μία βραδιά με καντάδες υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Σπύρου Θεοτοκάτου στην πλατεία του χωριού.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΟΥΛΛΑΡΩΝ
Κυριακή 8 Αυγούστου 2010
Δημοτικό Σχολείο, Ώρα 21:30
Κινηματογραφική βραδιά aπό το Πολιτιστικός Σύλλογος «Αριέττα».
Σάββατο 21 Αυγούστου 2010
Δημοτικό Σχολείο, Ώρα 21:00
Παραδοσιακή ριγανάδα με την συμμετοχή ντόπιων και ξένων από το Πολιτιστικό Σύλλογο.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΧΑΒΔΑΤΩΝ
Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010
Δημοτικό Σχολείο, Ώρα 21:30
Χορός από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των απανταχού Χαβδάδων.


Εκθέσεις ζωγραφικής

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010
Βιλατώρια Αγίας Θέκλης Παλικής, Ώρα 17:30
Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής της κ. Ντιάνα Αντωνακάτου η οποία θα διαρκέσει από 30/7/2010 έως 31/8/2010.

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010
Μουσείο Ληξουρίου, Ώρα 20:00
Τελετή παράδοσης του Μουσείου Ληξουρίου και εγκαίνια ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής Παληκισιάνων ζωγράφων η οποία θα διαρκέσει από 1/8/10 έως 10/8/2010.

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010
Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου, Ώρα 20:00
Εγκαίνια έκθεσης αγιογραφίας της κ. Τίνας Μάσχα η οποία θα διαρκέσει από 1/8/10 έως
10/8/2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails