AdSenseBanner

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΣΤΗ... ΒΙΕΝΝΗ



Ατμόσφαιρα Ελλάδας και δη των νησιών της Δωδεκανήσου, «μετέφερε» στη Βιέννη πολυτελές ποταμόπλοιο στο Δούναβη, φιλοξενώντας στους χώρους του την τουριστική προβολή των ιδιαίτερα προσφιλών - στους Αυστριακούς - τουριστικών προορισμών του αιγαιοπελαγίτικου συμπλέγματος.

Η πρωτοβουλία για την παρουσίαση στο πλαίσιο της εκδήλωσης-σεμινάριου προβολής, ανήκε στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ), σε συνεργασία με την Κω και τη Νομαρχιακή Διοίκηση Δωδεκανήσου και πραγματοποιήθηκε σε ποταμόπλοιο αγκυροβολημένο στην κεντρική γέφυρα του Δούναβη, μπροστά στις κτηριακές εγκαταστάσεις της τρίτης έδρας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στη Βιέννη.

Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένοι σχεδόν 400 διευθυντικά στελέχη τουριστικών γραφείων και οργανισμών, εκπρόσωποι των αυστριακών Μέσων Ενημέρωσης -ανάμεσά τους η δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση- και της πόλης της Βιέννης, αλλά και εκπρόσωποι σωματείων, όπως της Ενωσης Συνταξιούχων Αυστρίας, της οποίας χιλιάδες μέλη πραγματοποιούν κάθε χρόνο οργανωμένες διακοπές σε διάφορους ελληνικούς προορισμούς.

Ως επικεφαλής των διοργανωτών βρέθηκαν στην εκδήλωση ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού, Χαράλαμπος Παλαιογιαννίδης, ο πρόεδρος Δημοτικού Οργανισμού της Κω, Ηλίας Σηφάκης, η αντινομάρχης Δωδεκανήσου, Δέσποινα Διακοσταυριανού, και εκ μέρους του γραφείου Αυστρίας-Ουγγαρίας του ΕΟΤ, ο διευθυντής του Παναγιώτης Σκορδάς.

Η πολύωρη εκδήλωση στο γνωστό ποταμόπλοιο «Πρίγκηπας Ευγένιος» δεν περιορίστηκε σε απλή παρουσίαση των νησιών, αλλά είχε τη μορφή σεμιναρίου, καθώς απευθυνόταν κυρίως σε επαγγελματίες του κλάδου και οι εκπρόσωποι των φορέων που την συνδιοργάνωσαν προέβησαν σε μία σε βάθος ενημέρωση ως προς τις πτυχές, τις υποδομές και τις δυνατότητες του τουριστικού προιόντος των Δωδεκανήσων.

Οι εκπρόσωποι από την Ελλάδα είχαν συγχρόνως την ευκαιρία να συζητήσουν με τους Αυστριακούς ειδικούς τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων και κοινής αναζήτησης διεξόδου από την κρίση, όπως επίσης και την περαιτέρω μεταξύ τους συνεργασία.
Το πρόγραμμα, εκτός από τις παρουσιάσεις του τουριστικού προιόντος, περιελάμβανε επίσημο δείπνο, που επιμελήθηκε ομάδα μαγείρων από τη Ρόδο, ζωντανή ελληνική μουσική και παρουσιάσεις ελληνικών χορών.

Σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ η δημόσια αυστριακή ραδιοφωνία μετέδιδε ήδη, από τις προηγούμενες ημέρες, καθημερινή εκπομπή αφιερωμένη στη Ρόδο, την Κω και τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου, που συνοδευόταν από παιχνίδι γνώσεων με μεγάλη συμμετοχή ακροατών.

πηγή: http://walking-greece.ana-mpa.gr/articleview2.php?id=10046

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails