AdSenseBanner

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Στην νέα στρατηγική για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού αναφέρθηκε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Α. Γκερέκου σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε με θέμα "Greek-Russian Tourism & Property: Challenges& Opportunities for St Petersburg".

Η κ. Γκερέκου στην ομιλία της επισήμανε ότι με βάση τη νέα στρατηγική θα δοθεί βαρύτητα και στον θεματικό τουρισμό ενώ η τουριστική ανάπτυξη θα εξελιχθεί εφεξής με όρους σεβασμού στο περιβάλλον.

Επίσης, αναφέρθηκε και στον συνεδριακό τουρισμό τονίζοντας ότι «ήδη προωθούνται οι διαδικασίες για την κατασκευή του Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Π. Φάληρο και αισιοδοξούμε ότι σύντομα η Ελλάδα, θα προσελκύει μεγάλα παγκόσμια Συνέδρια με χιλιάδες συμμετέχοντες».

Σε ότι αφορά το εισερχόμενο ρεύμα επισκεπτών από τη Ρωσία προς την Ελλάδα, η κα Γκερέκου τόνισε ότι στόχος είναι να το ενδυναμώσουμε με κάθε τρόπο.

"Στοχεύουμε στον πολλαπλασιασμό των διμερών συνεργασιών στον τομέα του τουρισμού και στην αξιοποίηση κάθε δυνατής ευκαιρίας που θα υπάρξει στο μέλλον", ανάφερε η υφυπουργός.

Για το οξύ θέμα της έκδοσης βίζας που απαιτείται τη στιγμή αυτή για τους επισκέπτες από τη Ρωσία, η κα Γκερέκου τόνισε ότι όσο και αν έχει υπάρξει μια βελτίωση τα τελευταία χρόνια - κυρίως στον πολλαπλασιασμό των visa centres αλλά και του απαιτούμενου χρόνου έκδοσης - το πρόβλημα παραμένει ακόμη υπαρκτό.

Για μια χώρα όπως η Ρωσία, τα τρία κέντρα έκδοσης visa που διαθέτει η Ελλάδα τη στιγμή αυτή εκεί, σίγουρα δεν είναι αρκετά, υπογράμμισε αναφέροντας ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις, καθώς οι επαφές και οι συνεννοήσεις με το Υπουργείο Εξωτερικών είναι σε προχωρημένο επίπεδο.

πηγή: http://walking-greece.ana-mpa.gr/articleview2.php?id=10064

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails