AdSenseBanner

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010

Συναντήσεις Γερουλάνου στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ταξιδιωτική έκθεση της εφημερίδας "Νιου Γιορκ Τάιμς"


Σειρά συναντήσεων με παράγοντες του τουριστικού τομέα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με επικεφαλής ξένων αντιπροσωπειών και αρκετούς δημοσιογράφους είχε χθες ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ταξιδιωτική έκθεση της εφημερίδας "Νιου Γιορκ Τάιμς", η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο μεγάλο Συνεδριακό Κέντρο Τζάβιτς, στο Μανχάταν.

"Είναι μια πολύ σημαντική έκθεση για τον τουρισμό. Όπως βλέπετε, η προσέλευση είναι πολύ μεγάλη", δήλωσε ο κ. Γερουλάνος, τονίζοντας ότι "η δική μας δουλειά εδώ είναι να αναδείξουμε την Ελλάδα και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τον κόσμο και τη φιλοξενία της, το φυσικό πλούτο και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Όλα αυτά δηλαδή που κάνουν την χώρα μας ιδιαίτερη σε μια πολύ δύσκολη περίοδο".

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού υπογράμμισε ότι "δίνουμε μια μάχη η οποία είναι άνιση, διότι υπάρχουν ελάχιστα χρήματα και ένα ελλιπές τεχνικό πλαίσιο. Ομως δεν μπορεί να είμαστε απόντες εδώ πέρα, είμαστε παρόντες, γιατί όπως είπα, αυτή η έκθεση έχει πολύ μεγάλη σημασία. Ο τουρισμός είναι στρατηγικός τομέας στην ανάπτυξη της χώρας και πολύ σημαντικός για να βγούμε από την κρίση. Και κάνουμε την παρουσία μας αισθητή, τόσο στους επισκέπτες που βρίσκονται εδώ, στα διεθνή ΜΜΕ, αλλά και στους ανταγωνιστές μας βεβαίως και στις αγορές τις οποίες θεωρούμε πολύ κρίσιμες".

Ο κ. Γερουλάνος είχε επισκεφθεί την Παρασκευή τη Βοστώνη, όπου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στην προσπάθεια της χώρας μας για ανάκαμψη και ανάπτυξη. Επίσης, συναντήθηκε με στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και εκπροσώπους του τουριστικού τομέα των πολιτειών Μασσαχουσέτη και Νιου Χαμσάιρ. Πριν την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, βρισκόταν στη Βόννη για τα εγκαίνια της έκθεσης "Λάμψη και καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο". Σε ερώτηση του ΑΠΕ για τις εντυπώσεις που αποκόμισε, όσο αφορά την κατάσταση στην Ελλάδα, ο κ. Υπουργός είπε:

"Στη Γερμανία υπάρχει ένα πολύ δύσκολο κλίμα. Θα έλεγα ότι η σχέση με τη Γερμανία περνάει δύσκολες στιγμές κι αυτό δικαιολογείται σ΄ ένα βαθμό από την οικονομική κρίση, η οποία μαστίζει όλη την Ευρώπη, αλλά ειδικά την Ελλάδα. Όμως βλέπουμε ότι το κλίμα αυτό είναι παροδικό. Έχουμε την αίσθηση ότι θα περάσει και υπάρχει βούληση απ΄ όλες τις μεριές το κλίμα να βελτιωθεί γρήγορα".

Στη συνέχεια, απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχουν κάποιες δυνατότητες αντιμετώπισης ακόμη μιας αρνητικής εξέλιξης για τον τουρισμό μας επειδή πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες διαμαρτύρονται για την κατάργηση της πτήσης της Ολυμπιακής Νέας Υόρκης - Αθήνας και για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας επιπλέον λόγος μείωσης του αριθμού των τουριστών από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα και ειδικότερα των ομογενών, ο κ. Γερουλάνος τόνισε: "Είναι ένα μεγάλο θέμα το οποίο μου αναφέρθηκε εδώ, αλλά και ένα θέμα το οποίο γνωρίζαμε από πριν. Σε μια ελεύθερη αγορά είναι πάρα πολύ δύσκολο κανείς να κάνει μεγάλες παρεμβάσεις, αλλά νομίζω ότι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, πολύ γρήγορα θα καταλάβουν την ευκαιρία που υπάρχει οι άλλες αερογραμμές για να αυξηθούν οι πτήσεις από την Αμερική προς την Ελλάδα".

Μεταξύ των συναντήσεων που είχε ο κ. Γερουλάνος στην έκθεση της "Νιου Γιορκ Τάιμς" ήταν και με την υφυπουργό Τουρισμού της Νότιας Αφρικής Tokozile Xasa, η οποία σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση ανέφερε: "Ηταν μεγάλη η ευχαρίστησή μου που συναντήθηκα με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας. Συζητήσαμε διάφορα θέματα που αφορούν τον τομέα μας και τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας των χωρών μας. Για μένα, ήταν επίσης μια ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Υπουργό για το τι κάνει η Νότια Αφρική για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2010. Και η Ελλάδα θα έρθει στη Νότια Αφρική, θα είναι παρούσα στη διοργάνωση και για μας είναι μεγάλη χαρά".

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος θα βρίσκεται και σήμερα στο χώρο της έκθεσης για να πραγματοποιήσει αρκετές συναντήσεις με εκπροσώπους ξένων αντιπροσωπειών, ταξιδιωτικών οργανισμών, ενώ έχει προγραμματίσει συνεντεύξεις με αμερικανικά ΜΜΕ, αλλά και ΜΜΕ αρκετών άλλων χωρών που καλύπτουν την έκθεση. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίας του, συνοδευόμενος από τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Άγη Μπαλτά, επισκέφθηκε και το περίπτερο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.

Όσον αφορά την ελληνική συμμετοχή στην έκθεση, ο αναπληρωτής διευθυντής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στη Νέα Υόρκη, Χρύσανθος Πετσίλας, δήλωσε ότι η "Νιου Γιορκ Τάιμς" όταν αποφάσισε να ξεκινήσει τη διοργάνωση αυτής της ετήσιας έκθεσης ζήτησε τη βοήθεια της Ελλάδας και "από τότε είμαστε χορηγοί, αποκομίζοντας όμως αρκετά οφέλη, γιατί παράλληλα με την έκθεση προβάλλεται διαφημιστικά ο τουρισμός μας στα έντυπα του οργανισμού της εφημερίδας", όπως επεσήμανε ο κ. Πετσίλας.

Στην έκθεση συμμετέχουν 500 και πλέον εκθέτες και αναμένεται να την επισκεφθούν περισσότερα από 30.000 άτομα. Εκτός από τον ΕΟΤ συμμετέχουν 32 ελληνικές εταιρίες και οργανισμοί, οι νομαρχίες Μαγνησίας (με παρόντες το νομάρχη Απόστολο Παπατόλια και την αντινομάρχη Εύη Αδαμάκη) και ΝΑ Αττικής, καθώς και ο Δήμος Μυκόνου.

Στο χώρο της έκθεσης παρουσιάσθηκαν ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από το συγκρότημα του τμήματος νεολαίας "Λάβρυς" του ομογενειακού συλλόγου Κρητών "Ομόνοια".

πηγή: http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showplain?maindoc=8470025&service=141

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails