AdSenseBanner

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Αυστραλία: Αφιέρωμα - ύμνος στην Ελλάδα

site: http://gourmettraveller.com.au/


Αφιερωμένο στην Ελλάδα είναι το τεύχος Μαρτίου του αυστραλιανού μηνιαίου περιοδικού γαστρονομίας και τουρισμού Australian Gourmet Traveller. Το 200 σελίδων τεύχος περιλαμβάνει πλήθος δημοσιευμάτων για την ελληνική κουζίνα, για τα παραδοσιακά ελληνικά και κυπριακά προϊόντα - ιδίως την ελιά, το χαλούμι και το κρασί - για τα ελληνικά εστιατόρια της Αυστραλίας, πολλές σελίδες με ελληνικές συνταγές, καθώς και ταξιδιωτικά αφιερώματα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Αθήνα, τη Μύκονο, το Καστελόριζο και τη Μάνη.

Στο τεύχος συμμετέχουν διάσημοι Ελληνοαυστραλοί όπως οι σεφ Γιώργος Καλομπάρης και Γιάννης Κυρίτσης, οι δημοσιογράφοι Βικτώρια Κυριακόπουλος, Τζον Μάνγκος και Τόνι Μανιάτης, ο δικηγόρος Νίκολας Πάππας, η ηθοποιός Μαίρη Κούστας κ.ά. Τα δημοσιεύματα πλαισιώνονται από πλήθος διαφημίσεων ελληνικών προϊόντων.

Ακολουθεί σύντομη αναφορά στα κυριότερα δημοσιεύματα του περιοδικού - πέραν των συνταγών μαγειρικής:

"Το υπέροχο Μουσείο της Ακρόπολης είναι ένας απόλυτος θρίαμβος" επισημαίνεται σε τίτλο. Η δημοσιογράφος Βικτώρια Κυριακόπουλος περιγράφει την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τα εκθέματα του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, "ενός από τα καλύτερα του κόσμου", με ιδιαίτερη έμφαση στην Αίθουσα του Παρθενώνα. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην εκστρατεία για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και στην επιστροφή ορισμένων τμημάτων γλυπτών από ευρωπαϊκά μουσεία.

Η ίδια σε άλλο ρεπορταζ περιγράφει τα αξιοθέατα, τις παραλίες, τα εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης της Μυκόνου και τις αλλαγές που έχει γνωρίσει το νησί από τη δεκαετία του '60 ως τις μέρες μας. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην αυστραλιανή κινηματογραφική ταινία Wog Boy, τα γυρίσματα της οποίας έγιναν στη Μύκονο.

Ο Ελληνοαυστραλός συγγραφέας και δημοσιογράφος Tόνι Μανιάτης επιστρέφει στη Μάνη, τον τόπο των προγόνων του, επισκέπτεται χωριά της Μάνης, περιγράφει τοπία, ανθρώπους και την ιστορία της περιοχής.

Ο Ελληνοαυστραλός δικηγόρος Νίκολας Πάππας περιγράφει την ιστορία του Καστελόριζου και την ιδιαίτερη σχέση του με την Αυστραλία, καθώς το 80% των Καστελοριζίων της διασποράς ζει στην Αυστραλία. Οι Καστελορίζιοι είναι από τους πρώτους Έλληνες που μετανάστευσαν στην Αυστραλία και πολλοί από αυτούς είναι γνωστοί έχοντας διαπρέψει σε τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Αυστραλίας.

Ο Ελληνοαυστραλός παρουσιαστής της τηλεόρασης Τζον Μάνγκος προτείνει δέκα αγαπημένα του μέρη για φαγητό στην Αθήνα.

Με σκωπτική διάθεση, ο βρετανός σχολιαστής και συγγραφέας AA Gill αναφέρεται στα επιτεύγματα των Αρχαίων Ελλήνων και στην υπερηφάνεια των σημερινών Ελλήνων για την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους.

Η ηθοποιός και κωμικός Μαίρη Κούστας περιγράφει τις εντυπώσεις της ταξιδεύοντας στη σημερινή Ελλάδα, αναδεικνύει τις αντιφάσεις, τα επιτεύγματα και τις προκλήσεις της σημερινής Ελλάδας και σατιρίζει - με συμπάθεια - την ψυχολογία και τους φόβους του σύγχρονου Έλληνα.

Επίσης διάσημοι Ελληνοαυστραλοί από το χώρο των ΜΜΕ, της τέχνης, των επιχειρήσεων και της γαστρονομίας παραθέτουν εμπειρίες τους από ταξίδια τους στην Ελλάδα.

πηγή: http://walking-greece.ana-mpa.gr/news.php?id=10080

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails